BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

Bu köyde bir şey köpekleri parçalıyor!

Bilecik'in Dübekli köyünde, çok sayıda köpeğin henüz tespit edemedikleri bir hayvan tarafından telef edildiğini ileri süren köylüler yardım istedi.

Abone ol

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dübekli köyünde çok sayıda köpeğin telef edilmesi köylüleri endişelendirdi.

Dübekli köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerindeki 30 köpeğin henüz belirlenemeyen nedenle telef olduğunu söyledi.

Olayın son bir ay içerisinde gerçekleştiğini, kendisinin de 3 köpeğinin telef olduğunu belirten Yılmaz, "Hayatımda hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Benim köpeklerim telef oldu. Köpeklerimizin kurt veya sırtlan tarafından öldürülebileceğini düşünüyoruz." dedi. 

Olayın henüz tespit edemedikleri bir hayvan tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar köyümüzde ne böyle bir şey gördük ne de böyle bir olay yaşadık. Kurt olabileceğini düşünüyoruz ama köyümüzde hayvancılık yapılmasına rağmen hiçbir küçükbaş ve büyükbaş hayvana zarar gelmedi. Sabah saat 05.00'te çıkıp bu köyü dolaşıyoruz. Köylüler yaşanan bu olaylardan dolayı tedirgin, endişeleniyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz."