BIST 10.166
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.472,24
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan'dan ilk açıklama

Hakkında Ergenekon'da darbe teşebbüsünden müebbet hapis istenen Tuncay Özkan'dan ilk açıklama...

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 24 sanık hakkında "Hükümetin cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Savcı, 24 sanık hakkında "örgüt yöneticiliğinden" ise beraat istedi.

Bu sırada gazetecilere dönerek konuşan Tuncay Özkan, "Esas hakkında yazıkları her satırın, her sözün altında kalacaklar. İddianame diye bir şey kalmadı. Benim için bir kez ağırlaştırılmış müebbet istediler. 2 idamdan kurtuldum. Bir idam kaldı. Beni bir kere asacaklar. Böyle mütalaa olmaz. Olsa olsa komik vasat bir kitap olarak okutulur. Gerçek gerçektir. Gerçeğin hiçbir şeye ihtiyacı olmaz. Gerçeğin palavraya ihtiyacı olur mu? Alparslan Arslan, İlker Başbuğ ve 90 küsür sanık hakkında aynı şeyi istiyorlar. Böyle bir şey olmaz. Bunlar uydurma" dedi.

ÖZKAN'IN KIZINDAN TWEET

Ergenekon Davası'nda savcının mütalaasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen gazeteci Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan, Twitter'daki hesabında 'Ergenekon'da mütalaa okunmaya başlandı. Bizim payımıza da ağırlaştırılmış müebbet düştü hayatta. Miting yapmayı, bre Tuncay, sen oyun mu sandın?' diye yazarak tepkisini gösterdi.