BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Tümer Beşiktaşlıları kızdırdı

Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin Beşiktaşlıları çok kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transferi olay yaratan Tümer Metin, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda alkışlarla karşılanmayı beklemediğini belirterek, ''Ancak benim için Kadıköy'deki Beşiktaş maçı, İnönü'dekinden daha önemli'' dedi.

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Tümer, herkesin kendisine BJK İnönü Stadı'na nasıl gideceğini sorduğunu ifade ederek, ''Ben ise Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçı düşünüyorum. Benim için bu maç daha önemli olacak. Beşiktaş'ın Kadıköy'de 5 senedir süren yenilmezlik geleneğini bozmak adına, o maç benim için daha önemli olacak'' diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının coşkulu desteğini arkasında görmek istediğini anlatan Tümer Metin, ''Seyircinin yaklaşımı benim için önemli, Tümer'i coşturan seyircinin davranışıdır. Her şey iyi olacak bunun için sabırsızlanıyorum'' ifadelerini kullandı.

''KRİZ ORTAMLARINI SEVERİM''

Tümer, klişeler ülkesinde yaşadıklarını ve BJK İnönü Stadı'nda kimsenin kendisini alkışlamayacağını dile getirirken, kriz ortamlarını sevdiğini söyledi.

Dış etkenlerden etkilenmediğini savunan Tümer, ''Ben kriz ortamlarını severim. İnönü'de hoş olmayacak şeyler olabilir'' dedi. Tümer, hayatı boyunca aldığı kararların arkasında durduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hayat benim hayatım. Herkesin bir yere kadar müdahale etmeye hakkı var. Ben buyum, çok fazla değişemem. Yapılacak eleştirilerin farkındayım, bunlar olacak ama eleştiri eleştiri gibi olmalı. Kimin ne yazdığı, söylediği çok da umurumda değil. Ancak, birileri, bizim de ailemizin olduğunu ve burada yaşadığımızı unutmasınlar. Ülkemizi  seviyorum ama çok sağlıklı olmayan düşünce yapısına sahip insanların da burada yaşadığını düşünmek gerek. Bu insanların önüne atılmamı hoş karşılamıyorum.''

''PAŞA PAŞA ASKERLİK YAPARIM''

Tümer Metin, askerlik konusunda da açıklamalarda bulunarak, her Türk evladı gibi o şerefli ve özel görevi kendisinin de yapacağını kaydetti. Hiç bir zaman ''Askerlikten kaçıyorum'' demediğini anlatan Tümer, şunları söyledi:

''Mevcut yasayla ilgili olarak, benimle beraber 44 futbolcunun böyle bir sıkıntısı var. Sınırdaki bir oyuncu olarak bunu dile getirdim. Profesyonel olarak verimli bir durumdayım ve çok büyük rakamlarda devletimize vergi ödüyorum. Ben hala bu vergiyi ödemek istiyorum, kendime de kazanç sağlamak ve her şeyden önce futbol oynamak istiyorum.''

Tümer Metin, şöyle devam etti:

''(Ben askere gitmek istemiyorum) asla demem. Bu başımızdakilere, devlete, Genelkurmay'a, hem de binlerce askere, şehit analarına saygısızlık olur. Benim istediğim tek şey, futbol oynadığım müddetçe oynamak, daha sonra askere gitmek. Yurt dışında oynayıp bedelli askerlik şansına sahip olsam da, bu uzun bir süre alabilir. Normal askerliğe gidip 15 ay yapmak istiyorum. İnsanlar çok yanlış anlıyorlar. Yetkililerden anlayış bekliyorum. Burada ben tek değilim, olmazsa yapabileceğimiz bir şey yok, her Türk genci gibi ben de paşa paşa gidip askerliğimi yaparım, bundan gocunmam.''

Allah'tan her futbolcuya 100. yılda şampiyonluk nasip etmesini dileyen Tümer, ''Ben sezon ortasında bu tecrübemi şartlar ne olursa olsun diğer futbolcu arkadaşlarıma anlatacağım. Onun mutluluğu hiç bir şeye değişilmiyor. Bu sezon çok anlamlı bir sezon. Ben ne kadar büyük bir camiaya geldiğimi ve önemli bir yılda olduğumuzun farkındayım. Bu
sene çok keyifli geçecek'' diyerek sözlerini tamamladı.