BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  DÜNYA

Tüm Ortadoğu çözüme destek vermeli

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Çözüm sürecinin kalıcı barışla sonuçlanması için Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’da yaşayan halk...

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Çözüm sürecinin kalıcı barışla sonuçlanması için Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’da yaşayan halklarında destek vermesi gerekir” dedi.
Kışanak, Siirt’in Baykan ilçesinde partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Ortadoğu’da bulunan ülkelerin çoğunda iç savaş ve çatışmaların olduğunu belirten Kışanak, bununda bu ülkedeki demokrasi, özgülük ve eşit yaşam koşullarının oluşturulamamasından kaynaklandığını söyledi. Çözüm sürecinin Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu’da bulunan tüm ülkelere ve halklara demokratik, özgür ve eşit bir yaşam projesi olduğunu belirten Kışanak, “Bu nedenle başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu’da bulunan tüm halkların bu projeye destek vermesi gerekir. Kalıcı bir barış ancak bu şekilde sağlanabilir. Bu nedenle hükümetinde bu noktada somut adımlar atması gerekir. Ramazan ayının barış için adım atılması için maneviyatı ve ruhu gereği mübarek bir aydır. Ramazan, Müslüman alemi başta olmak üzere ve dünya halklarına barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.
BDP Baykan İlçe Örgütü tarafından verilen iftar yemeğinin ardından program esnaf ziyaretiyle son buldu. Kışanak ve beraberindekiler daha sonra BDP Baykan İlçe binasını ziyaret ettikten sonra Atabağı beldesi ve Kurtalan da taziye ziyaretlerinde bulundular.
İftar programına Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt, Kurtalan ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı.