BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan, Neçirvan Barzani’yi kabul edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde Ankara’ya gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul ede...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde Ankara’ya gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul edecek.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ile Neçirvan Barzani arasında gerçekleşecek olan kritik görüşme Çarşamba günü gerçekleşecek. Görüşmenin ise yeri ve saati henüz netleşmedi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı olan Neçirvan Barzani’nin sürpriz Ankara ziyareti ise akıllara Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri getirdi.
Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Suriye sınırındaki Rasulayn Kasabası’nı ele geçirmesi ve ardından Türkiye sınırına PYD bayrağı çekmesi krize neden olmuştu. Ankara ise PYD flamasına sert tepki göstermiş ve hemen arkasından da PYD lideri Salih Müslim bir kaç gün önce sürpriz bir şekilde İstanbul’a gelerek Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmüştü.
PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki sözde PYD bayrağını indirmesinin ardından Neçirvan Barzani Ankara’da kritik temaslarda bulunacak. Yarın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi beklenen Barzani’nin, Çarşamba günü de Başbakan Erdoğan ile bir araya geleceği öğrenildi. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki PYD hareketlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi beklenen görüşmelerde, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerin detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor.