BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  DÜNYA

Bakan Şimşek’den Kürtçe ve Türkçe destek çağrısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine destek için hemşerilerine Türkçe ve Kürtçe seslendi.<br/>Bir dizi ziyaret ve inceleme için memle...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine destek için hemşerilerine Türkçe ve Kürtçe seslendi.
Bir dizi ziyaret ve inceleme için memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kozluk ilçesinde STK ve kanaat önderleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kozluk ilçesinde taziye ziyareti sonrasında aile ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Şimşek daha sonra Tepecik Yatılı Erkek İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İlçedeki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Bakan Şimşek, çözüm sürecine destek istedi. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, davetlilere sürece destek için Kürtçe ve Türkçe seslendi. Başlayan huzurla birlikte Batman ve Kozluk’ta da daha çok yatırımların geleceğini belirten Bakan Şimşek, “Bizim derdimiz sorun çözmek. Bu çözüm sürecine hepimiz sahiplenmemiz lazım. Çünkü çözüm süreci sadece hükümetin atacağı adımlar önemli tabii ki bizim yapacaklarımız önemli. Ama hepimizin sahiplenmesi lazım” dedi.
Çözüm sürecinin herkes için önemli olduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, “Bunu sabote etmeye çalışanlar olacaktır. Bunu rayından çıkartmaya çalışacaklardır. Ama biz millet olarak siz burada ki kardeşlerimiz olarak buna sahip çıkarsak eminim başarılı olur. Çözüm süreci dediğimiz kardeşliğimiz pekiştirmek birliğimiz beraberliğimiz pekiştirmek, birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmek” dedi.
Konuşmasına Kürtçe devam eden ve çözüm süreci için destek isteyen Bakan Şimşek, "Binlerce yıldır birlikteyiz, kardeşiz. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için hepimizin çalışması gerek. Bu hepimiz için önemli bir süreçtir buralarda huzur olmazsa fabrikalar da olmaz" dedi.
Ramazan ayının Ortadoğu’da barışa vesile olması temennisinde bulunan Bakan Şimşek, "Mısır olsun, Suriye olsun birçok yerde çok kan dökülüyor. Allah yardımcımız olsun. İnşallah bu bölgedeki bu huzur ortamını hep birlikte ileriye götürürüz. Böylece ülkemizi için hepimiz için hayırlı bir süreç başlamış olur” diye konuştu.