BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu Barış Elçiliği ne eski İsrail Büyükelçisi atandı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk’i Ortadoğu Barış Elçisi olarak atadı. <br/>Bugün düzenlenen basın topl...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk’i Ortadoğu Barış Elçisi olarak atadı.
Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail ve Filistin arasında yeniden başlatılma kararı alınan barış görüşmelerinin zor olacağını ancak bunu hiç denememenin daha ağır sonuçlar doğuracağını ifade etti. Barış yolunda taraflara destek olması amacıyla Martin Indyk’in yeni Ortadoğu Barış elçisi olarak atandığını duyuran Kerry, “Indyk’in gerçekçi bir tutumu var. Barışın bir gecede olamayacağını ancak bu konuda bir aciliyet söz konusu olduğunu biliyor” şeklinde konuştu.
Kerry ayrıca eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Frank Lowenstein’in Ortadoğu Başdanışmanı ve Indyk’in yardımcısı olarak göreve getirildiğini açıkladı. Kendisine verilen görevden ötürü onur duyduğunu ifade eden yeni Ortadoğu Barış Elçisi Martin Indyk ise Kerry ve ABD Başkanı Barack Obama’ya teşekkürlerini sundu. Ortadoğu’da barışın sağlanmasının zorlu bir iş olduğunu belirten Indyk, bunun kendisini korkutmadığını söyleyerek bölgede barışın mümkün olduğunu dile getirdi.
Öte yandan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, iki tarafla da sık sık görüşen Martin Indyk’in yeni Ortadoğu Barış Elçisi görevine getirilmesinden memnun oldukları ifade edildi.
Barış görüşmelerini başlatmak üzere bugün ABD’ye gelecek olan Filistin ve İsrail heyetlerinin ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşmeleri sonrasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin evinde düzenlenecek iftar yemeğinde bir araya geleceği bildirildi. İftar yemeğinin gayri resmi bir havada gerçekleşeceği ve arkadaşça bir ortamın sağlanması amacı taşıdığı belirtilirken, tarafların yemekte barış görüşmeleri sürecinde ele alınacak konuları tartışacağı bilgisi verildi.