BIST 10.238
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,34
HABER /  DÜNYA

Rusya Mısır'daki vatandaşlarını uyardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Mısır'daki vatandaşlarını uyardı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı, " Mısır 'daki son derece zor durumundan çıkışın ancak politik güçlerin şiddet kullanmaktan kaçınmasıyla mümkün olduğu" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Direktör Yardımcısı Mariya Zaharova tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde Kahire, İskenderiye ve diğer bazı büyük şehirlerde, görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenler ile güvenlik güçleri ve yerel gruplar arasında çıkan olaylarda onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı, yeni yönetim şeklini destekleyen binlerce kişinin de destek gösterisi düzenlediği" ifade edildi.

Mısır 'da oluşan son derece zor durumundan çıkışın ancak politik güçlerin şiddet kullanmaktan kaçınmasıyla mümkün olacağı belirtilen açıklamada, Rusya'nın, Mısır'da ulusal birliği sağlayarak, ülkenin istisnasız bütün sosyal ve etnik gruplarını kapsayan ve şiddeti durduracak adımları desteklediği bildirildi.

Açıklamada, Moskova 'nın, Mısırlı yetkililerin kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların güvenliği ve hukukun tesis edilmesi gibi konularda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği umudunu taşadığı da belirtildi.

RUSLARA UYARI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da bulunan vatandaşlarını, protestoların yaşandığı meydanlara gitmemeleri ve turizm alanları dışına çıkmamaları konusunda uyardı.