BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  DÜNYA

Başbakan: Acaba diyorum biz yanlış mı yaptık?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “2015 çok farklı bir süreç. 2023’e hazırlıklarımız çok ciddi yürümesi lazım. Çünkü cumhuriyetimizin 100. yıl ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “2015 çok farklı bir süreç. 2023’e hazırlıklarımız çok ciddi yürümesi lazım. Çünkü cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girmesini hedefliyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programına katıldı. Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, “İşte 1 Mayıs ayı, bu Mayıs ayında Türkiye dünyanın ilk üçü içinde yer alacak bir havalimanı ihalesi yapıyor ve bu havalimanı ihalesinde yılda yüz bin yolcu kapasiteli havalimanın ihalesini yapıyoruz. Ve buradan da 25 yıllığına burayı verirken 30 milyar avro biz buradan gelir elde edeceğiz. Bunları bunların aklı almıyor. ‘Nasıl oluyor da bunlar oluyor’ diyorlar. Ekonomisi çökmüş bir ülkede siz böyle bir ihale yapabilir misiniz? Yapamazsınız. İşte burada üçüncü köprü yapılıyor. Birileri çıkıyor ‘yaptırmazuk’ diyor, ‘istemezük’ diyor. Bunlar birinci köprüye de karşı çıktılar, ikinci köprüye de karşı çıktılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşı çıkıyorlar. Kaldı ki bu köprü dört geliş, dört gidiş. Şuanda inşaatı başladı, devam ediyor. İnşallah 2015 yılı sonu gibi yetişecek” dedi.
Marmaray projesinin de aynı zihniyet tarafından engellendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Biliyorsunuz Marmaray’ı da çok engellediler. 4 yılımızı oradan yediler. Ama şuanda artık bitme noktasına geldi. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamamızı Marmaray’ın açılışı ile yapacağız bu yıl. Muhteşem bir eser. Pekini Londra’ya bağlıyoruz bununla. Türkiye böyle bir görev üstleniyor. Bitmedi bunun biraz daha güneyine iniyoruz, biraz daha güneyinde iki tüp üst üste oradan da otomobil geçişlerini yapacağız. Yinede denizin altından… Yani Ahırkapı’dan gireceğiz Haydarpaşa’nın arkasından çıkıcağız. Ve tüm bunlar tüm hızıyla devam ediyor. 2015’te bunu da açacağız” diye konuştu.
Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına koymayı hedeflediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “2015 çok farklı bir süreç. 2023’e hazırlıklarımız çok ciddi yürümesi lazım. Çünkü cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girmesini hedefliyoruz” dedi.
İftarın verildiği Haliç Kongre Merkezi’ni örnek gösteren Başbakan Erdoğan, merkezin inşasıyla bölgedeki ekonomik değerin yükseldiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Şuanda bulunduğumuz yani özellikle Haliç Kongre’de Merkezi, biliyorsunuz burası mezbahaneydi. Tabii ben bu civarda doğdum büyüdüm. Kasımpaşa’nın sırtlarında ve yolumuz da hep buradan geçerdi. Buradan artık daire alamazsınız daire fiyatları tavan yaptı. Ama buradan 10 yıl önce gelip daire almaya kalksaydınız gayet ucuzdu. Küçük rakamlarla ev sahibi olabilirdiniz. Ama şimdi olay böyle değil. Acaba diyorum biz yanlış mı yaptık. Acaba biz buraya Haliç Kongre Merkezi kazandırmakla yanlış mı yaptık. İşte şuanda bu merkez bakın bütün şu yaz mevsiminde boş akşamı yok. Aynı anda bütün salonları ful dolu, düğünler kongreler ne ararsan var. Şartlar çok daha farklı. Bütün bunlarla İstanbul canlanıyor, hareketleniyor, düşünce ufku artıyor. Böyle bir noktaya vardık” dedi.