BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Tüm enerjimizle Türkiye'nin yanındayız

SOCAR Grubu, Türkiye'deki iştiraklerindeyeni bir yapılanmaya gitti. Petkim Genel Müdürlüğü'nden alınan Sadettin Korkut'un yerine Anar Mammadov atandı.

Abone ol

Azerbaycan'ın kamu şirketi SOCAR, Türkiye'deki iştiraklerinde yeni bir yapılanmaya gitti. SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, PETKİM'in üst idaresindeki görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendileri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Aliyev, “SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecek. Biz tüm enerjimizle Türkiye'nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz" dedi. Aliyev, şirketlerinin yaptığı 18 milyar dolarlık yatırım ve yaratmış olduğu 40 binden fazla istihdamla Türkiye'nin en büyük dış yatırım yapan kuruluşu olduğunu vurguladı. Vagif Aliyev, şunları kaydetti: “C-Level bir yetkilendirme ile bu dev yatırımları daha efektif hale getireceğiz, projelerimizi hızlandıracağız ve karar alma, uygulama süreçlerindeki verimliliği arttıracağız."

KORKUT GÖZALTINDA

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, önceki akşam kurum çalışanlarına gönderdiği bir veda mesajıyla istifasını duyurdu, ardından Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla İzmir'deki evinde gözaltına alındı.


27 KİŞİNİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ


Aliyev açıklamasında; SOCAR Türkiye'nin farklı departmanlarında bulunan dört çalışanın görevlerinden ayrıldığını da bildirdi. İstifa eden dört isimden biri olan Sadettin Korkut'tan boşalan Petkim Genel Müdürlüğü'ne Anar Mammadov atandı. Grubun farklı departmanlarda görev yapan 27 çalışanın ise iş akdi feshedildiği bildirildi.