BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tuğrul Türkeş'in Bahçeli bombası : 'Cennet canıma minnet'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yeni anayasa çalışmalarına Bahçeli'nin teklifiyle başlandığını hatırlatarak, "Konuşuluyordu; ancak mevcut parlamento yapısıyla bunu çözmek mümkün değildi" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yeni anayasayla ilgili sözlerinin gözden kaçırılmamasını istedi. Türkeş, AK Parti'nin gündeminde o tarihte yeni anayasa yokken böyle bir teklifin getirildiğini söyleyerek, "Bahçeli çıkıp da ‘Hele bi getirin bir bakalım, şunu bir ele alalım’ deyince, aman aman, cennet canıma minnet, hadi bakalım yapalım diye bu işe girildi" diye konuştu.

Türkeş, İngiltere’de Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Türkeş, burada yaptığı konuşmada halktan 16 Nisan’daki referanduma destek vermelerini beklediklerini belirtti. Halkta bilgi eksikliğinden dolayı oluşan tereddütler olduğunu söyleyen Türkeş, "Bizim üzerimize düşen vazife de bu ziyaretlerde, bu toplantılarda, bu eksik bilgileri tamamlamak ve açıklayıcı olmak.” dedi. 

Türkiye'nin önemli bir dönemeçte olduğunu vurgulayan Türkeş, geçmişteki yönetimlerde bazı aksaklıklar ve eksiklikler olduğunu söyleyerek bunların telafisi için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

"BAHÇELİ'NİN O SÖZLERİNE DİKKAT"

Referanduma ilişkin olarak en fazla karşılaştıkları sorunun “Niye şimdi” olduğunu dile getiren Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani şunu söylemek istiyorum. Bunu, konuşmalarda, sohbette, nutuklarda, söyleşilerde Sayın Cumhurbaşkanı ve partili yetkililer dile getiriyordu. Fakat, 316 milletvekili olan bir partinin, bugünün gündeminde olmadığını da hepimiz biliyorduk. 2019’da tekrar bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belediye, yerel yönetim ve milletvekili seçimleri olacak. Bu ancak ondan sonra ele alınabilecek bir konuydu ama ekim ayında saygıdeğer Bahçeli çıkıp da ‘Hele bi getirin bir bakalım, şunu bir ele alalım’ deyince, aman aman, cennet canıma minnet, hadi bakalım yapalım diye bu işe girildi."