BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

Tuğgeneral Sönmezateş'in 'cemaat abisi' bakın kim çıktı?

MARMARİS'e darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikaste giden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in FETÖ abisi ortaya çıktı. Bakanlık bürokratı olan o isim bir başka generalin de abisiymiş.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi Marmaris'te suikast düzenlemeyi planlayan grubun başındaki Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in "cemaat abisi", Gençlik ve Spor Bakanlığında bürokratı çıktı. "FETÖ üyeliği"nden tutuklanan Mehmet Topdemir, bir başka genarele de abilik yapıyormuş.

AA'nın haberine göre FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik araştırmalarını sürdüren istihbarat birimleri, Topdemir'in ismine ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında bürokratken, geçen ay Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra "FETÖ üyeliği"nden tutuklanan Topdemir'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi Marmaris'te suikast düzenlemeyi planlayan grubun başındaki Sönmezateş'in "cemaat abisi" olduğu belirlendi.

Topdemir'in, Sönmezateş'in yanı sıra TSK'dan ihraç edilen eski Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay ve bazı üst düzey askerlerin de "cemaat abiliği"ni yaptığı tespit edildi. Sönmezateş ve Alpay'ın topladıkları bilgi ve faaliyetleri Topdemir'e rapor ettiği, Topdemir'in ise bunları FETÖ'ye aktardığı bilgisine ulaşıldı.

"Darbeciyim ama FETÖ'cü değilim" 

Topdemir'in "cemaat abiliği"ni yaptığı isimlerden, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli eski Tuğgeneral Sönmezateş'in, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yönelik saldırıda timlerin baskınını bizzat komuta ettiği ortaya çıkmıştı.

Gökhan Şahin Sönmezateş'in son hali kelepçeli ve..

Sönmezateş, darbe girişiminden üç gün sonra 18 Temmuz'da Ankara'nın Pursaklar ilçesinde gözaltına alınmış, savcılık ifadesinde "Evet, ben darbeciyim. İsterlerse beni idam etsinler. İdam cezamı versinler ama ben FETÖ'cü değilim." demişti.

Tutuklanan Sönmezateş, mahkemedeki ifadesinde de FETÖ mensubu olduğunu reddetmişti. 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin Sönmezateş'in de aralarında bulunduğu 221 sanığın yargılanmasına 30 Ekim'de devam edilecek.

Alpay, kendisini rehin alınmış gibi göstermiş

Topdemir'in "cemaat abiliği"ni yaptığı bir başka isim Fethi Alpay da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, İstanbul'daki "ana darbe davası"nda yargılanıyor.

Darbe gecesi yayınlanan atama listesinde "İstanbul Valisi" olarak görevlendirilen tutuklu sanıklardan eski Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Alpay, mahkemedeki savunmasında darbeciler tarafından derdest edildiğini öne sürerek, darbe girişimi içinde yer alamayacağını, kendisinin de mağdur olduğunu savunmuştu. 

Bazı tanık ifadelerinde ise Alpay'ın hava unsurlarını bizzat komuta, takip ve kontrol ettiği, darbe girişiminin başarısız olacağını anladıktan sonra kendisine kelepçe taktırarak MAK timleriyle sabah saatlerinde Ankara'daki Akıncı Üssü'ne gelerek kendisini rehin alınmış gibi göstermeye çalıştığı kaydedilmişti. 

Alpay'ın da aralarında olduğu 24 sanığın yargılandığı İstanbul'daki ana darbe davasının sonraki duruşması, 21 Ağustos'ta görülecek.