BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu ürküttü! 40 dereceyi aşacak ve...

ANKARA hava durumu tahmini ürküttü. Hamile memurlar ile engelli çalışanlar Ankara'da aşırı sıcak tatiline çıkarıldı. Bugün yani 3 Temmuz 2017 meteoroloji verilerine göre Ankara için rekor sıcaklığın olacağı gün.

Abone ol

ANKARA hava durumu meteorolojiden uyarılarla geldi. Ankara'da hamile ve engelli kamu personeli son hava durumu raporu doğrultusunda bugün aşırı sıcak tatilinde. Ankara için yapılan hava durumu tahminine göre bugün 40 derece sıcaklık görülecek. Ankara'da son yılların rekorunun kayıtlara geçmesi beklenirken, öğle saatlerinde vatandaşlara dışarı çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Ankara yarın yağışlarla birlikte serinleyecek ve aşırı sıcaklar yerini mevsim normallerine bırakacak.

Meteorolojiden bugün (3 Temmuz 2017) için gelen son hava durumu tahmini hem iyi hem kötü haberleri içeriyor. Bugün 16 ilde aşırı sıcaklar etkili olacak ve termometre 40 dereceyi aşacak. 20'ye yakın ilde ise 39 derece civarında seyreden bir sıcaklık dalgası ile yeni rekorlar kırılacak. İyi haber ise batı bölgelerinden başlayarak aşırı sıcakların etkisini yitirmeye başlayacağı oldu. Özellikle yarın hissedilir derecede serinleyeceğiz.

BU İLLERDE HAVA SICAKLIĞI 40 DERECEYİ AŞACAK
Şu anda hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece üzerinde bulunuyor. Son 106 yılın rekor sıcaklıkları kayıtlara geçerken meteoroloji bugün dikkatli olması gereken illerin listesini verdi.

Son hava durumu! Bugün 40 derece alarmı verilen 16 il

37-39 DERECE SICAK
Aşırı sıcaklar bugün iç ege ve iç anadolu bölgesinde çok etkili olacak. Hava sıcaklığı Balıkesir, Manisa, Konya, Adana, Uşak, Burdur, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Afyon, Aksaray başta olmak üzere iç bölgelerdeki illerde de 37 ile 39 derece arasında olacak.