BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  MAGAZİN

Tuğbadan cezaevi felsefesi

Cezaevinden çıkan Tuğba Özay soluğu çiftliğinde aldı. Ana kucağında bakın neler dedi...

Abone ol

167 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Tuğba Özay, çıkar çıkmaz soluğu Antalya Manavgat'taki çiftliğinde aldı. Annesi ile hasret gideren ünlü manken, uzun süre çiftliğini gezip, özgürlüğün tadını çıkardı.

Köpekleri Zeus ve Hera'yı yanından bir an bile ayırmayan Tuğba Özay, cezaevinde aldığı dersleri anlattı.

Felsefem değişti

Cezaevine atılmasını haksız bir karar olarak niteleyen Tuğba Özay, "İçerde geçirdiğim günler hayat felsefemi değiştirdi. Herkes özgürlüğünün değerini bilerek özgürce yaşamalı. Her gün bana onlarca destek mektubu geldi. Ancak televizyonlarda benimle ilgili yapılan haberleri izleyince insanların ne kadar boş işlerle uğraştığını gördüm" dedi.

Cezaevi olağanüstü okul

Birçok şeyi izledikçe midesinin bulandığını belirten Özay, “İnsanların boş yere birbirlerini kırması, polemiğe girmesi o kadar basit, o kadar sıradan ki yani hayatta çok önemli şeyler var. Allah kimseleri düşürmesin dört duvar arasına. Ama herkesin bir ay bile olsa o dört duvar arsına girip görmesi lazım diye düşünüyorum. Para ile satın alınamayacak bir tecrübe ediniyorsunuz ve hayata sımsıkı sarılmanızı sağlıyor. Orası olağanüstü bir okul'' diye konuştu.

Rakiplerine gözdağı verdi

Cezaevinde olduğu sürece kendisine sataşanlara da yanıt veren Özay, "Bazı kişiler ben cezaevine girince meydanı boş bulduklarını sandılar. O içerinin dışarısı da olduğunu düşünemediler. Ben yine güçlü bir şekilde karşılarındayım" diye konuştu.

Arkadaşları çıkarkan ağlamış

Acı ve sevincin birarada yaşandığı başka hiçbir yer olmadığını kaydeden Özay, “İki dakika önce çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın tahliye haberine seviniyorsunuz, fakat iki dakika sonra başka bir arkadaşınızın ceza almasıyla çok üzülüyorsunuz. Çok farklı bir yer orası. Tahliye olurken tüm arkadaşlarım gözyaşı döktü, kapılara vurdular. Çok sevdiğim dostlarımı geride bıraktım. İnşallah içeride özgürlüğünden mahrum olan tüm kader mahkumlarının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum'' diye konuştu.

Cezaevi günlerini paraya çevirmeye hazırlanan ünlü manken, yaşadığı iyi ve kötü günleri tek tek not ettiğini söyledi. Bunlarla bir kitap çıkaracağını belirten Özay, "Cezaevinde şiirler yazdım. Okuyuculardan gelen güzel mektupları derledim. Bu bilgileri bir kitapta toplayacağım" dedi.

Podyuma dönecek mi?
Ünlü manken, podyumlara çıkıp çıkmayacağı yönündeki sorulara da "Podyumlara geri döneceğim konusu henüz erken. Sadece dinlenmek ve ailem ile özlem gidermek istiyorum" yanıtını verdi.