BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan dağcı hakkında bilgi notu

Genelkurmay, Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcı hakkında bilgi notu yayınladı

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolduğu bildirilen dağcı Serkan Kaya'nın bulunması için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi notu yayımladı.

Niğde Jandarma Komutanlığından bir dağcılık timi ve valiliğin görevlendirdiği başka bir tim ile bölgede derhal arama-kurtarma faaliyetine başlandığının bildirildiği bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Demirkazık Tepe/Ala Dağlar/Niğde’de tırmanışa geçen üç kişilik dağcı grubundan Serkan KAYA isimli dağcının kaybolduğu, 09 Şubat 2011 saat 07.00’de Niğde İl J.K.lığına bildirilmiştir.

Niğde İl J.K.lığından bir Dağcılık Timi ve Valiliğin görevlendirdiği başka bir tim ile derhal bölgede Arama Kurtarma faaliyetine başlanmıştır.

Niğde Valiliğinin İl.J.K.lığı vasıtası ile yaptığı ve saat 12.20’de Gnkur.Bşk.lığına ulaşan talep üzerine; Hv.K.K.lığına ait bir AS-532 Cougar Arama Kurtarma helikopteri, saat 12.52’de bölgeye en yakın hava üssü olan İncirlik/Adana’dan, aynı anda J.Gn.K.lığına ait bir S-70 helikopteri ve Jandarma Komando Özel Asayiş K.lığından bir Jandarma Arama Kurtarma Timi de Ankara’dan bölgeye hareket etmişlerdir.

AS-532 Cougar helikopterinin bölgeye ulaştığı esnada, kaybolan dağcının kendi imkanları ile Adana’nın Aladağ ilçesi Kıcak Köyüne geldiği haberi alınmıştır. Dağcı, Aladağ İlçe J.K.lığı unsurları tarafından, Kıcak Köyünden Aladağ’a getirilmiştir. AS-532 Cougar helikopteri anılan dağcıyı bu ilçeden alarak saat 14.55’te Niğde’nin Çamardı ilçesine getirmiştir.
Dağcının genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir."