BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan Afrin Harekatı açıklaması

Suriye'nin Afrin kentinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili TSK'dan son dakika açıklaması yapıldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2059 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Afrin şehir merkezine yönelik operasyon için hazırlıklar da sürüyor. Askeri sevkiyatlar devam ediyor. Dün, meskun mahal operasyonları için uzaktan kontrol edilebilen iş makineleri bölgeye sevk edilirken, asker sevkiyatı da devam ediyor.

ŞEHİT SAYISI DÜN 33'E YÜKSELDİ: Dün harekatta bir askerin daha şehit olduğu TSK tarafından açıklandı. Şu ana kadar şehit olanların sayısı 33'e yükseldi.

TERÖRİSTLERİN İRTİBATLARI KESİLDİ:  Dün itibarıyla harekatın birinci aşaması tamamlandı. Afrin'den Racu'ya kadar olan sınır hattı tamamen birleşti. Afrin'in kuzeybatısında ilerleyişini sürdüren TSK öncülüğündeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO); Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda, Umranlı, Meydan Ekbez ve kuzeydoğudaki Bendirek ile Meşerfa köylerini PYD/PKK'lı teröristlerden temizledi. Bu 9 köyün alınmasıyla Afrin'deki teröristlerin Türkiye ile olan kuzey sınırı tamamen kesildi. "Hilal" taktiğinin oluşmasına ise sadece batıdaki Racu bölgesinde 7.8 kilometrelik bir hat kaldı. Şeyh Hadid-Ankalah dağlık bölgesinin temizlenmesinin ardından Afrin tamamen kuşatılmış olacak.