BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK'daki cemaat avı da Wikileaks'de

TSK'nın Fethullahçı subay fişleme iddiası da Wikileaks belgelerinde yer aldı...

Abone ol

TSK'nın Fethullahçı subay fişlemesi de dün yayınlanan Wikileaks, belgeleri arasında yer aldı. TSK, irticacı olduğu iddia edilen subayların çöplerini karıştırarak belge aradı. Uzun süre içki şişesi bulunmayan subaylar fişlendi.

Wikileaks, dün yayınlayacağı belgeleri saldırı nedeniyle geçikmeli olarak yayınladı. Belgelerdeki Türkiye ayrıntılarında hükümet ile asker ilişkileriyle ilgili önemli tespitler yer alıyor. Yine aynı belgelere göre Türkiye'de darbeyi bekleyen ABD'li üst yetkili, İslami duyarlılığın artmasından da şikayetçi.. TSK'nın Fethullahçı subay fişlemesi de belgelerde yer aldı.

ÇÖPTE İÇKİ ŞİŞESİ

TSK'daki irtica faaliyetleri ve subaylarla ilgili başlatılan "av"la ilgili ABD'ye bir gazeteci bilgi verdi. TSK, irticacı olduğu iddia edilen subayların çöplerini karıştırarak belge aradı. Uzun süre içki şişesi bulunmayan subaylar fişlendi.

MAYOLU PARTİLER

TSK'nın başka bir fişleme şekli ise verdiği mayolu partiler.. Belgelerde yer alan bilgilere göre TSK tarikatçı subayları deşifre etmek için mayolu partiler organize ediyor.