BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

TSK'da intiharların sonu gelmiyor!

Son günlerde konuşulan asker intiharları, Van ve Çorum'da meydana gelen iki intihar olayıyla bir kez daha gündemde.

Abone ol

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Albayrak Sınır Hudut Taburu'nda vatani görevini yapan Er Davut Yardımcı, dün öğle saatlerinde başına ateş ederek intihar etti. Bir diğer intihar olayı da Çorum Osmancık'ta yaşandı. Bir asker önce arkadaşını vurduktan sonra intihar teşebbüsünde bulundu.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Başkale'ye bağlı Albayrak Köyü'nde bulunan 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi nüfusuna kayıtlı Er Davut Yardımcı iddiaya göre, nöbet sırasında tüfeğiyle başına ateş edince ağır yaralandı. Yaralı olarak Başkale Devlet Hastanesi'ne götürülen Davut Yardımcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yardımcı'nın cenazesi otopsi için Başkale Devlet Hastanesi'nde bekletiliyor.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yardımcı'yı Başkale Devlet Hastanesi'ne getiren komutanları ve asker arkadaşlarının üzüntülü oldukları gözlendi. Otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından Yardımcı'nın cenazesi memleketine gönderilecek. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

ARKADAŞINI VURDUKTAN SONRA İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Bir diğarintihar olayı da Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşandı. Osmancık ilçesinde bir askerin nöbet dönüşü tartıştığı arkadaşını tüfekle vurduktan sonra intihara teşebbüs ettiği bildirildi.

AA muhabirinin askeri yetkililerden edindiği bilgiye göre, Osmancık Askerlik Şubesi'nde vatani görevini sürdüren Kocaeli nüfusuna kayıtlı Piyade Er Fatih Özkan (21), nöbet dönüşü henüz belirlenemeyen nedenle koğuş arkadaşı Afyon nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüseyin Ildız (21) ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Özkan, kalaşnikof tüfekle arkadaşı Ildız'a dört el ateş etti. Ildız, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Daha sonra tüfeği kendine doğrultup karın bölgesine tek el ateş ederek intihara teşebbüs ettiği öne sürülen Özkan, çevredekilerin müdahalesiyle Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı asker, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yetkililer, yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.