BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  GÜNCEL

TSKda Domuz Gribi paniği

TSK içinde de Domuz Gripi şüphelisi olarak rapor edilen personel olduğu Genelkurmay tarafından açıklandı.

Abone ol

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, TSK içinde de Domuz Gripi şüphelisi olarak rapor edilen personel olduğunu belirterek, "Ancak şu ana kadar kontrol dışı veye ölümcül bir vakayla karşılaşılmamıştır" dedi
Tümgeneral Güler, TSK'da, aşının Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı genelgesi esaslarına göre temin edildiğini belirten Tümgeneral Güler, aşının başta askeri sağlık personeli olmak üzere risk gruplarındaki personele uygulanmaya başlandığını söyledi.

Tümgeneral Güler, geçmişte görev yapmış personele ilişkin yapılan canlandırmalarda aşırıya kaçıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun yıllar hizmet eden, bazıları terör örgütü tarafından şehit edilmiş personele karşı yanlı, tek taraflı ve akıl dışı iddialar gündeme getirilmektedir. Bu kapsamda bir diziyle ilgili olarak medyada yer aldığı şekliyle RTÜK tarafından bazı kararlar alındığı bilinmektedir.

Yayın kuruluşlarının insanların kişilik haklarına özen göstermesi, o kişi ve aileleri de düşünerek duyarlı bir yayıncılık yapması herkes gibi bizim de beklentimizdir. Elbette suç teşkil eden hususlara ilişkin olarak yargı yoluna da başvurulmaktadır."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "zanlıların yargıya teslim edilmesi" konusundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Tümgeneral Güler, "Sayın Başbakan'ın açıklamaları üzerine bizim herhangi bir yorum yapmamız mümkün değildir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da, Türkiye, İsrail ve Ürdün Doğal Afet Arama Kurtarma taburları arasında yapılan tatbikatın basına kapalı gerçekleştirilmesine ilişkin, TSK tarafından her yıl pek çok sayıda milli ve uluslararası olarak tatbikat yapıldığını belirterek, bunların bazılarının basına açık, bazılarının ise kapalı olarak gerçekleştiğini belirtti.

Toplantıda Tuğgeneral Gürak, son iki haftada 14 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirerek, dönem içerisinde, 10 el yapımı mayının bulunarak, etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Tuğgeneral Gürak, ayrıca "1 Doçka uçaksavar, 1 adet 60 milimetreli havan ve 8 mermisi, 1 BKC makineli otomatik tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 Mavzer piyade tüfeği, 12 Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 1 law mühimmatı, 4 RPG-7 roketatar, 4 RPG-7 mühimmatı, 2 uzun menzilli telsiz, 3 el telsizi, 2 keskin nişancı dürbünü, 2 dürbün, 1 gece görüş dürbünü, 1 eski nesil kredi kartı okuyucusu (POS cihazı), 1 diz üstü bilgisayar, 1 video kamera, 1 frekans tarayıcı cihaz, 152 kilogram amonyum nitrat olmak üzere çeşitli çap ve cinste mühimmat ile birlikte, bol miktarda yaşam malzemesi" ele geçirildiğini kaydetti.

Türkiye'nin, NATO'nun Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Harekatı kapsamında, Kabil Bölge Komutanlığı görevini, 31 Ekim 2009 tarihinde icra edilen bir törenle, Fransa'dan devraldığını bildiren Tuğgeneral Gürak, törene Afganistan Genelkurmay Başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin Kabil Büyükelçisi, Fransa ve İtalya'nın Kabil Büyükelçileri, ISAF Komutanı, Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti Müşterek Komutanlığı (IJC) Komutanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen 4'üncü Kolordu Komutanının katıldığını açıkladı.

Afganistan'da görev yapacak Kabil Bölge Komutanlığında görevli birliklerin, daha önce de olduğu gibi Afganistan halkına güvenlik ve istikrar konularında yardım edeceğini ve Afganistan Milli Ordusunu eğiteceğinin altını çizen Tuğgeneral Gürak, "Afganistan'da görevli birliklerimizin; terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele ve mayın temizleme görevleri olmayacaktır" dedi.

Türkiye, İsrail, Ürdün Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı'nın, 2-6 Kasım 2009 tarihleri arasında, Ankara'da yapıldığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, tatbikatın amacının doğal afetlerde arama ve kurtarma konularında, katılımcı ülkeler arasındaki eğitim, işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirme olduğunu söyledi. Tuğgeneral Gürak, söz konusu tatbikatın 2001 yılından itibaren, her yıl bir ülkede olacak şekilde yapıldığını kaydetti.

Nusret-2009 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı'nın da bugün başladığını ve 16 Kasım 2009 tarihine kadar süreceğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, tatbikatın Türkiye'nin ev sahipliğinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde, Çanakkale'ye istinaden Kuzey Ege'de yapılacağını bildirdi