BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

TSK rütbe bekleme yaşını değiştiriyor

Genelkurmay Başkanlığı, general ve amirallerin 4 yıl olan rütbe bekleme sürelerinde değişikliğe gidiyor.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı ve görüş almak üzere birliklere gönderdiği 250 sayfalık TSK Personel Kanunu taslağında rütbe bekleme süreleri kısaltıldı. General ve amirallerin 4 yıl olan rütbe bekleme süreleri 3'e, 5 yıl olan albay bekleme süresi de 4 yıla indirildi.

Sabah'ın haberine göre; taslak kanunda rütbe bekleme sürelerinin düşürülmesiyle "5 yıl gençleşme hedeflendiği" belirtildi. Taslak, 30 Ağustos'tan önce yürürlüğe girerse bu yıl 2010'da bir üst rütbeye yükselen generaller de terfi sırasına girebilecek. Kadro sıkıntısı en fazla yaşanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda bu yıl terfi sırasında girecek toplam 15 amiralin yüzde 33'ü tutuklu.

ÖZEL'E 1 YIL DAHA GÖREV ŞANSI

TSK'da terfi sırasına giren personelden en fazla 36'sının görev süresi bir yıl uzatılabiliyordu. Bu sayı da 47'ye çıkarıldı. TSK'nın 2 orgenerali, YAŞ üyeleri Org. Nusret Taşdeler ile Org. Bilgin Balanlı da Hasdal'da tutuklu. Kontenjanın artırılmasıyla tutuklulukları devam eden bu personelin görev sürelerinin uzatılması gündeme gelebilecek. Tasarıda 4 yıl olan Genelkurmay Başkanı'nın görev süresi, yaş haddini geçmemek kaydıyla, 1 yıl daha uzatılabilecek. Görev süresi 30 Ağustos 2015'te dolacak olan Org. Necdet Özel, Bakanlar Kurulu'nun teklifi, Cumhurbaşkanı'nın oluruyla 2016'da da görevinde kalebilecek.