BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  DÜNYA

SİZE TERÖR MESELESİNİ ÇÖZMÜŞ BİR TÜRKİYE BIRAKMAK İSTİYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)’ne yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonunu hizmete açtı. Öğren...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)’ne yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonunu hizmete açtı. Öğrencilerin sevgi tezahüratlarıyla karşılanan Bakan Kılıç, “Size terör meselesini çözmüş bir Türkiye bırakmak istiyoruz” dedi.
Bakan Kılıç, Kahramanmaraş programı çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Gençlik Merkezi temel atma töreninin ardından KSÜ’ye geçti. Burada yapılan spor salonunu hizmete açan Kılıç’ı coşkulu bir öğrenci topluluğu karşıladı. Kendisini “Suat abi” sloganları ile karşılayan öğrencilere seslenen Bakan Kılıç, tüm yatırımların gençliğe ve onların geleceğine olduğunu söyledi.
Türkiye’de hayat kalitesinin her geçen gün iyiye gittiğini ifade eden Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti bütün imkanlarını sizin daha iyi eğitim almanız için seferber ediyor. Sizin daha iyi koşullarda okumanız için seferber ediyor. Sizi geleceğin Türkiye’sini daha fazla omuzlamaya daha hazır hale gelmeniz için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Size inanıyoruz, size güveniyoruz. Geleceğe ilişkin bütün hayallerimizi sizin üzerinize kurmaktan hiçbir zaman pişman olmayacağımızı adımız gibi biliyoruz” diye konuştu.
Öğrencilere çözüm sürecini de anlatan Bakan Kılıç, gençliğe terör sorununu çözmüş bir Türkiye bırakmayı amaçladıklarını ifade etti. Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Çözüm süreci olarak adlandırdığımız süreçte sizin için. Ekonomik sorunlarını çözmüş bir Türkiye bırakıyoruz size. Siyasi sorunlarını çözmüş bir Türkiye bırakıyoruz. 3 milyon üniversite öğrencisinin harçlarını kaldıran bir Türkiye bırakıyoruz size. 1 milyon 304 bin üniversiteliye her ay 280 lira burs veren kredi ödeyen bir Türkiye bırakıyoruz size. Size aynı zamanda terör meselesini de çözmüş bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Terörün köklerini besleyen bir 100 yıllık sorunlar yumağı var. Bizden öncekiler ‘bu mesele böyle gelmiş böyle gider’ dedikleri için bu mesele çözülmedi. Biz ‘böyle gelmiş böyle gider’ demiyoruz. ‘Böyle geldi ama bizden sonra böyle gitmeyecek’ diyoruz. Eğer bu ülkede bizim hükümetimiz varsa, bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık yapıyorsa bu sorun çözüme kavuşacak.”
Öğrencilerin hazırladığı jimnastik gösterisini de ilgiyle izleyen Bakan Kılıç, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Cep telefonuyla basın mensuplarının fotoğraflarını çekip twitter’de paylaşan Kılıç, daha sonra üniversiteye yapılan bin kişilik yurdu inceledi.
Kılıç, Kahramanmaraş programı çerçevesinde, değerlendirme toplantısı yapıp, esnaflarla sohbet edecek.
(İHA)