BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  DÜNYA

CHP’Lİ SERTER’DEN VEKİLLERE BİLDİRİ ELEŞTİRİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, ’barış ve demokrasi bildirisi’ne imza atan vekillere ilişkin, "Bu milletvekilleri ve parti yöneticile...

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, ’barış ve demokrasi bildirisi’ne imza atan vekillere ilişkin, "Bu milletvekilleri ve parti yöneticilerinin, partimizin resmi söylemi dışındaki arayışlara destek vermeleri, CHP’de izlenen politikanın etkinliğini ve güvenirliğini zaafa uğratmaktadır" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Serter, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin yaşadığı bu son derece zor ve kırılgan süreçte, partinin birlik ve bütünlüğünün ancak CHP ilke ve politikalarına bağlı kalınarak sağlanacağına inandıklarını bildirdi. Bu sorumluluğun gereği olarak da birliğe çağrıda bulunduklarını söyleyen Serter, CHP’nin terör örgütü PKK ile pazarlık sürecinin ve barış adı altında sergilenen çözülme senaryosunun paydaşı olmadığını ifade etti. Serter, "Partinin birlik ve bütünlüğünü zedelemeden, tarihsel gücünü, Türk siyasetindeki önemini bilerek siyaset yapmak, tüm milletvekilleri ve parti yöneticileri için bir yükümlülüktür" şeklinde konuştu.
CHP’nin ilkeleri ve ideolojisi ile bağdaşmayan, CHP’nin öncülük etmediği ve kurumsal kimliğini taşımayan bildirilere imza atmanın, partinin birlik ve bütünlüğüne zarar verdiğini belirten Serter, "Barış için demokrasi adlı bildiride, Türk milleti ve Türk vatandaşlığı kavramının anayasadan çıkarılmasının öngörülüyor. Parlamento çalışmalarını, Türkçe dışındaki dillere açma girişiminde bulunuluyor. Özel yetkili mahkemelerin verdiği tüm kararlara karşı yeniden yargılama süreçlerinin işletilmesi öneriliyor. Yerel iktidarlardan söz ederek federasyonun da yolunun açılması öngörülüyor" dedi.
Serter, Abdullah Öcalan’ın taleplerinin anayasa çalışmasında yer almasını amaçlayan ve buna barış süreci adını veren anlayışın CHP politikalarında yeri olmadığını bildirerek, şunları kaydetti:
"Bu milletvekilleri ve parti yöneticilerinin, partimizin resmi söylemi dışındaki arayışlara destek vermeleri, CHP’de izlenen politikanın etkinliğini ve güvenirliğini zaafa uğratmaktadır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı ve partimizin yetkili kurullarını söz konusu bildirinin içeriğini yeniden değerlendirmeye ve partimizin ilke ve ideolojisiyle birlik ve bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz."
(İHA)