BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  DÜNYA

DÜNYA GIDA DEVLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

Açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin Arzu tarafından gerçekleştirilen ve 9 Mayıs tarihinde son bulan Fi Istan...

Abone ol

Açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin Arzu tarafından gerçekleştirilen ve 9 Mayıs tarihinde son bulan Fi Istanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, dünya gıda endüstrisinin devlerini bu yıl ilk defa İstanbul evsahipliğinde buluşturdu.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile birlikte Avrupa ve Asya’nın iki büyük ekonomisini bir araya getiren uluslararası tek gıda fuarı olma özelliğini taşıdı.
Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Asya ve Avrupa’nın gelişmiş gıda endüstrisini Türkiye’nin buluşturduğu etkinlik; uluslararası ve yerel katılımcılarına ve yatırımcılarına gıda katkı maddeleri sektörüne ulaşmayı sağlayan tek platform oldu. Türkiye’nin hızla gelişen ekonomisi ve mükemmel coğrafi konumu ile birlikte dünya tarım sektöründeki en büyük üreticilerden biri olması, bölgedeki iş geliştirme, yenilik ve ticaret fırsatları için Fi Istanbul’a önemli bir yerleşim sağladı.
Yerli ve yabancı yaklaşık 100 firmanın katıldığı bu satış etkinliğinden en yüksek verimi elde edenler arasında Tate & Lyle, Roquette, DSM, Univar, Barentz ve Biospringer gibi dünyanın önde gelen uluslararası şirketlerinin yanı sıra Türkiye’den Altınmarka, Akdem ve Maysa gibi öncü Türk katılımcılar yer aldı. Önde gelen Türk şirketleri arasında aroma konusunda uzman, helal sertifikalı kakao ve yakın zamanda üretilen, gıdanın raf ömrünü uzatmasının yanı sıra gıda ürünlerine dayanıklılık sağlayan Camarome® toz aromasına sahip Aromsa da hazır bulundu.
Fi Istanbul fuarına, Türkiye, Çin, Hindistan, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Hollanda, İtalya, Danimarka, Sudan, İspanya, İsviçre, Malezya, Bulgaristan ve Romanya’nın da bulunduğu 75 ülkeden binlerce ziyaretçi katıldı.
Fi Ülkeler Direktörü Matthias Baur, Fi Istanbul ile ilgili olarak “Müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duyduğu yerlerde etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyoruz; UBM gıda katkı maddeleri uzmanlarını bir araya getirerek bölgede daha sağlıklı gıdaların üretimine katkıda bulunuyor. Ayrıca deneyimlerimizin yanı sıra bu etkinlik müşterilerimize bu heyecan verici pazarı incelemek ve bu pazarda gelişmek için eşsiz bir fırsat sunuyor” dedi.
UBM Istanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand ise bu yıl ilk defa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik ile ilgili “İşlenmiş gıda talebi, işlevsel gıdalar, formül teknikleri ve piyasa uzmanlığı bu bölgede oldukça yüksek ve Fi Istanbul sektör paydaşlarının günümüz tüketicilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamalarını sağlamayı ve sektörün geleceğini güvence altına almayı vaat ediyor” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA PAZARA SUNULACAK İNOVATİF GIDA ÜRÜNLERİ Fi ISTANBUL’DAYDI
Fi Istanbul katılımcısı, yüzde 70 pazar payı ile tereyağı sektöründe lider Alman Meggle firmasının yepyeni ürünü “Dolgulu Baget Ekmek” ilk defa Türkiye’de pazara sunuldu. İnovatif ürünlerin sergilendiği Fi Istanbul’da, yepyeni lezzet tereyağı dolgulu dilimlenmiş baget ekmeğe ilgi büyüktü. Türkiye’de önümüzdeki aylarda raflarda yerini alacak dolgulu baget ekmek, dondurulmuş ve dilimlenmiş halde marketlerde satılacak. Ev hanımlarının, öğrencilerin ve birçok işletmenin kahvaltı, atıştırmalık gibi tüm öğünlerinde tüketebilecekleri bu yeni ürün sarımsaklı, domatesli ve diğer farklı tereyağı dolgu seçenekleri ile Türkiye’de ilk ve tek olarak tüketici ile buluştu.
Fi Istanbul’da öne çıkan diğer bir inovatif ürün Fibersol-2 Diyet Lifi ise sektörün en köklü şirketlerinden ROTEL tarafından pazara sunuldu. Matsutani firması tarafından Japonya’da geliştirilen, kullanımı kolay, taşınabilir ve yüksek oranda lifli gıda tüketiminde yepyeni bir çözüm alternatifi sunan ürün, başta su ve süt olmak üzere tüm içeceklere katılarak, günlük lif ihtiyacını karşılamak üzere tüketicilere sunuldu. Ev hanımlarının, sofralarından eksik etmeyeceği Fibersol-2 Diyet lifi, ev yapımı pasta, kurabiye, poğaça, makarna gibi tüm hamur işleri ve tatlılarda da kullanılabilir.
Fi Istanbul, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile birlikte gıda sektöründeki sorunları gidermek için Türkiye’ye yenilikçi gıda çözümleri getiren Gıda Katkı ve Yardımcı Maddeleri Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) tarafından, Gıda Güvenliği Derneği (GGD) ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TUGİS) tarafından desteklenmektedir.
(İHA)