BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK Halep'i vurdu IŞİD teröristleri öldürüldü

SURİYE Halep'teki IŞİD terör örgütüne ait iki füze rampası fırtına obüsleriyle ateş altına alınarak imha edildi. Son dakika haberlerine göre, rampaların yanında bulunan 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Güvenlik birimlerinden alınan son bilgiye göre, bugün Halep'in kuzeyinde keşif gözetleme vasıtalarıyla, Duvaybik (sınıra 12 km., Kilis'e 26 km.) atış hazırlığında olan IŞİD terör örgütü unsurlarına ait iki adet füze rampası tespit edildi.

Bunun üzerine sınırda konuşlu fırtına obüsleriyle ateş altına alındığı belirtilerek, atışlar neticesinde füze rampalarının imha edildiği; füze rampalarının hemen yakınında bulunan IŞİD terör örgütünün kullandığı 3 katlı bir binanın da vurulduğu kaydedildi. Rampaların yanında bulunan 11 IŞİD teröristinin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, vurulan binanın çöktüğü, içinde kalan çok sayıda IŞİD terör örgütü mensubunun akıbetiyle ilgili henüz bilgi alınamadığı bildirildi.

KİLİS'TE 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 18 Ocak'tan itibaren Kilis'e 45 roketatar mermisinin isabet ettiğini belirtmişti. Kilis'e yaşanan patlamalar sebebiyle 17 kişi hayatını kaybetmiş ve 62 kişi de yaralanmıştı.

"PYD'NİN KUZEY SURİYE'DE VARLIĞI..."

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kilis'e atılan roketatar mermileriyle ilgili "Bir kere daha Türkiye’nin bazı tezlerinde ne kadar haklı olduğu anlaşılıyor. Suriye’deki bütün terörle ilişkili grupların hepsine birden eş zamanlı karşılıklı durmanın önemini söyledik. PYD’nin Kuzey Suriye’de varlığıydı bunlardan birisi. Ayrım yapanlara zarar vereceğini söylüyoruz. Suriye’nin kuzeyinde keşke birkaç sene evvel güvenli bölge ilan edilmiş olsaydı da binlerce ölümün önüne geçilmiş olsaydı. Mülteciler sorunuyla uluslararası bir sorun olarak karşı karşıya kalmasaydık" diye konuşmuştu.