BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TSK Ergenekon açıklamasını değiştirdi

TSK Ergenekon'da verilen cezalar için yaptığı basın açıklamasını güncelledi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, Ergenekon Davası’nda bazı muvazzaf ve emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hakkında mahkumiyet kararı verilmesiyle ilgili değenlendirmesinde kısa süre sonra değişiklik yapıldı.

İlk açıklamada yer alan “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, Hukuk Devleti olmanın erdemliliği ve Yüce Milletimize karşı olan sorumluluğumuz dikkate alınarak, TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır” cümlesi yerine, “TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır” diye değiştirildi.

Üzüntüyü paylaşıyoruz

İkinci metinde ilk açıklamada bulunan “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, Hukuk Devleti olmanın erdemliliği ve Yüce Milletimize karşı olan sorumluluğumuz dikkate alınarak” ifadesinin çıkarıldığı dikkati çekti. Açıklamada ayrıca, “Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız” denildi.