BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Artı 1 TV'de kadro yenilendi

+1 TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bakıcı kanalda gerçekleşen yenilenme hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Temmuz ayının başında  Uğur Dündar,   Mustafa Hoş, Banu Güven, Ece Temelkuran, Tuncay Mollaveisoğlu, Haluk Şahin, Özlem Gürses, Uğur Tütçüoğlu ve daha bir çok isim Artı 1 TV’den ayrıldıklarını duyurmuşlardı.

Kanalın Haber Yayın Yönetmeni olan Mustafa Hoş  ayrılık açıklamasını Twitter’dan yapıp, patronajı topa tutmuştu:

"herkes soruyor +1 de ne oluyor? olan biteni butun acikligiyla yaziyorum.15 gundur gitmiyorum.cunku haberlere mudahale edilmeye kalkisildi. 15 gun bekledim.mudahale edenler aklini basina alir hatalarini anlar diye.ancak gelinen durumda mudahale etmek normalmis gibi davraniliyor."

Ardından Uğur Dündar Halk TV'de canlı yayına katılmış ve  “evrensel mesleki etik ilkelerine uymayan yönetimle yollarımızı ayırdık” demişti.

Hoş'un istifasından sonra muhalif kimlikleriyle bilinen Banu Güven,  Ece Temelkuran, Tuncay Mollaveisoğlu, Haluk Şahin, Özlem Gürses, Uğur Tütçüoğlu  gibi isimler de kanaldan ayrıldıklarını açıklamıştı.

YENİ KADROYU AÇIKLADI

+1 TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bakıcı kanalda gerçekleşen yenilenme hakkında açıklama yaptı. Bakıcı, Haber Koordinatörlüğü'ne Yavuz Karakoç'un, Haber Müdürlüklerine ise Alev Gürsoy Cimin, Turgut Erat ve Erkan Avcılar'ın getirildiğini belirtti.

Bakıcı, kanalın yeni yayın dönemi için kamuoyu tarafından çok bilinen isimlerle görüştüklerini ve birkaç gün içinde bu isimlerin kesinleşeceğini ifade etti.

+1 TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bakıcı şu açıklamaları yaptı:

"Yeni künyemizi oluşturduk, bundan sonra kanalda herkese eşit mesafede duran bir yayıncılık yapılacak. Türkiye'de birçok kanalda eğer AKP'li ise AKP'li konuklar tercih ediliyor, CHP'li ise CHP'li insanlar çıkarılıyor. Biz böyle bir yayıncılık anlayışını kabul etmiyoruz. Eğer bir haber değeri varsa aynı anda AKP'li, BDP'li, CHP'li vs gibi konuklarımız olacaktır, oluyor. Çünkü biz haberciyiz ve habercilik yapıyoruz."