BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  MEDYA

Gülerce'den Barlas'a Soros sitemi

Sabah Başyazarı Mehmet Barlas ile Ekrem Dumanlı arasında devam eden polemiğe Hüseyin Gülerce de katıldı.

Abone ol

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'i spekülatör Soros'a benzeten Rus gazeteciye, Mehmet Barlas'ın tepki göstermemesine kırıldı.

Gülen cemaatini hükümete karşı tavır almakla eleştiren Barlas'a, cemaatin önde gelen isimlerinden biri olarak görülen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü köşesinde cevap verdi.

DİNİ DEĞİL İNSANİ HAREKET

Barlas-Dumanlı polemiğine Gülerce de bugünkü yazısıyla katıldı. Barlas'ın cemaat medyası lafının rencide ettiğini söyleyen Gülerce'ye göre hiçbir gazetede Zaman’daki fikir, düşünce, inanç zenginliği bulunmuyor.

Gülerce ayrıca cemaatlerin sivil toplum örgütü olmadığı görüşüne de yanıt veriyor. Bu konuda Gülen'in "dini cemaat değiliz" sözünü köşesine taşıyan yazar, insani hareket olduklarını 150 ülke çocuklarının katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nı örnek olarak gösteriyor.

Rus gazetecinin Soros benzetmesine Barlas'ın tepki göstermemesine üzüldüğünü belirten Gülerce, kırgınlığını böyle dile getiriyor:

SOROS MESELESİ

"Bir Rus gazeteci birkaç hafta önce Sayın Barlas ile röportaj yapıyor. Bu röportajdan bir bölüm şöyle yayınlanıyor: “Gülen’e Müslüman Soros diyebilir miyiz?’ diyorum. Barlas, gülerek, ‘Diyebilirsiniz. Doğru bir tanım.’ cevabını veriyor.” Sayın Barlas bunu yalanladı. Kendisinin dediği şu: “Komsomolskaya Pravda gazetesinin muhabiri Daria Aslamova ‘Fethullah Gülen’e Müslüman Soros diyebilir miyiz?’ dedi. Kendisine bunun ilgi çekici bir benzetme olduğunu söyledim…” 

KIRILDIĞIM YER DE TAM DA BURASI

Yani Sayın Barlas “ben demedim, Rus gazeteci dedi” diyor. Ancak benim üzüldüğüm, kırıldığım yer de tam burası.  Şahsen kendisinden şu cevabı beklerdim: “Size katılmıyorum. Bu benzetme ile haksızlık yapıyorsunuz. Sayın Gülen’in hayır ve diyalog hizmetleri, siyasi bir amaca yönelik değildir…” Zira ABD’li finans spekülatörü Soros’u, çok kişi, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmak ve o ülke siyasetine yön vermekle suçluyor. Belli ki Rus gazeteci, Soros benzetmesiyle, Avrasya coğrafyasında yanlış bir Gülen algısı oluşması için devreye girenlerin amacına yönelik bir çabanın içerisinde. Sayın Barlas’ın bu konuda net bir tepki vermesini beklerdim. Burada kendime de bir eleştiri getireceğim. Demek onca hukuka rağmen, Sayın Barlas’a kendimizi anlatamamışız. Bu da bizim eksiğimiz. AK Parti-Cemaat meselesini de cuma günkü yazımda ele almak istiyorum…

barlas.20130807085020.jpg

dumanli.jpg