BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  DÜNYA

Trump'ın İran kararı öncesi Brüksel'de sürpriz görüşme!

ABD Başkanı Trump'ın İran kararını açıklamasına saatler kala, Almanya, Fransa ve İngiltere elçileri Brüksel'de İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü. AB ülkelerinin elçileri, görüşmenin ardından tüm tarafları tansiyonun 'kontrolsüz bir şekilde tırmandırılmasından kaçınmaya' çağırdı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu akşam TSİ 21.00'de İran'la ilgili kararını açıklayacağını duyurmasının ardından hareketli dakikalar yaşanıyor. Alman bir yetkili bugün Brüksel'de Fransa, İngiltere ve Almanya elçilerinin, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. 

 Görüşmenin ardından açıklama yapan AB ülkelerinin elçileri, tüm tarafları gelecek günlerde tansiyonun 'kontrolsüz bir şekild tırmandırılmasından kaçınmaya' çağırdı.

ABD Başkanı Trump, Türkiye saatiyle 21.00'de İran nükleer anlaşmasıyla ilgili kararını açıklayacağını söylemişti. Sabah saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda İran'ın buna yanıt vereceğini açıklamıştı.

TRUMP İKNA EDİLEBİLECEK Mİ?
Anlaşmanın çökme ihtimaline karşı masada oturan diğer ülkeler aylardır Trump'ı ikna etmeye çalışıyor. Dün Washington'ı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson "Anlaşmayı terk etmek hata olur" diyerek net mesaj verdi. ABD'nin yanı sıra Çin, Rusya, Almanya, Fransa ve İngiltere tarihi anlaşmaya imza koymuştu. Özellikle İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ikna çabalarına karşın Trump'ın masadan çekilmesi bekleniyor.

Geri sayım başladı! Dünyanın gözü kulağı Trump'ta...