BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  DÜNYA

Trump taziyeye eşi yerine kızıyla gitti

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen'deki operasyonda yaşamını yitiren ABD askerinin taziyesine kızı Ivanka Trump'la gitti.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yemen'de öldürülen bir ABD askerinin ailesini taziye ziyaretine de, Melania Trump yerine kızı Ivanka Trump'la gitmeyi tercih etmesi dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump ile kızı Ivanka Trump dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta Yemen'de öldürülen ABD askerinin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Donald Trump, cenaze törenine eşi Melania Trump'la değil kızı Ivanka Trump'la birlikte gitmeyi tercih etti.

Trump kızı Ivanka Trump'la birlikte Beyaz Saray'dan ayrılarak Delaware eyaletindeki Dover askeri üssüne "Marine One" helikopteriyle gitti. ABD Başkanı Donald Trump buradaki törende kızı Ivanka Trump'la birlikte yer aldı. Trump'ın tartışmalı vize yasağı sonrası, Melania Trump'ın ABD'de nasıl oturma izni aldığı da gündeme gelmişti.

Babası Donald Trump'la birlikte Beyaz Saray'a taşınan Ivanka Trump'ın "first lady" pozisyonunu dolduracağı yönünde dedikodular yapılıyordu. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki koltuğa oturduktan sonra ilk operasyon emrini Yemen'de vermişti.

ABD savaş uçakları Yemen'in güneyinde El Kaide'ye yönelik askeri operasyonda düzenlemişti. Operasyonda aralarında El Kaide komutanlarının da olduğu 40 kişinin öldürüldüğü belirtilmişti. Yaşamını yitirenler arasında 6'sı kadın 3 çocuğun da bulunduğu ileri sürülmüştü.

Operasyonda bir ABD askeri ölürken, 3 asker de yaralanmıştı. Yemen'deki operasyonun başarısız olduğu iddiaları üzerine ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, operasyonun planlamasının ABD eski Başkanı Barack Obama tarafından yapıldığı ve saldırı emrini Trump'ın verdiği belirtilmişti.