BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

FETÖ sanığı astsubayın adı Fethullah çıkınca...

Kayseri’de terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan tutuklanan 9 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Abone ol

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Fethullah Erdoğan, İzzet Uyanık, Yunus Emre İncetürkmen, Gökhan Göynük, Gül Nihal Kırtepe, İbrahim Akbulut, Ali Topal, Adem Karaman, Adem Akkutluğ hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Jandarma Astsubay Fethullah Erdoğan savunmasında, "Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak şerefli bir asker olarak hizmet ettim. Terör örgütü üyeliğini kabul etmem mümkün değildir. Bir hafta sonra oğlum olacak, umarım bahtı babası gibi kara olmaz. Biri suçlu ama ben değilim. İsmimi dedem koymuştur. Değişiklik için gerekli girişimleri yapacağım" dedi. Fethullah Erdoğan’ın avukatı ise yaptığı savunmada " Müvekkilimin isminin terör örgütü lideri ile aynı olmasından dolayı rahatsızdır. Ancak soy ismi sayın Cumhurbaşkanımızın o güzel soy ismi ile aynıdır " dedi.

Örgüte finans sağladığı ve terör örgütü yanlısı kuruluş olması nedeniyle KHK ile kapatılan göz hastanesinin çalışanı Gül Nihal Kırtepe ise savunmasında, "Telefonumda bulunan ByLock programını çalıştığım hastanenin ortaklarından olan Fatih Günan yüklemiştir. İş yeri ile ilgili bilgileri bu programla bizlere ileteceğini söyledi. Bank Asya’da bulunan hesabım ise iş yerinde beraber çalıştığım doktorlardan birinin beni güvenilir bulmasından kaynaklı olarak eşimin bilgisi dahilinde hesabıma 400 bin TL yatırmışlardır. Evimde ele geçirilen 1 dolar para koleksiyonu içerisinden çıkmıştır. Patronlarım yüzünden buradayım. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Tutuklu diğer 7 sanıkta terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmeyerek mahkemeden tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti yargılama sonunda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.