BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Merkel'e bu ifadeyi kullanınca Erdoğan tepki gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında 'İslamist terör' ifadesini kullanan Merkel'e tepki gösterdi. Erdoğan; ''Bunu lütfen kullanmayalım. Ben Müslüman Cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda terör olaylarına değinen Merkel 'İslamist terör' ifadesini kullanınca Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaştı. Erdoğan; ''Bunu lütfen kullanmayalım. Ben Müslüman Cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem'' dedi. Merkel bu tepki karşısında sözlerini düzeltmek zorunda kaldı.

İSLAM VE İSLAMİST ARASINDA FARK VAR

Din özgürlüğü benim için çok önemli. Almanya'da Müslümanlar için elimizden geleni yapıyoruz. İslam ve İslamist arasında bir fark var. İnsanlarımızın Müslümanları taktir ettiğini ve terörle mücadeleye karşı beraber mücadele etmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum.

BUNU ASLA KABUL EDEMEM

Erdoğan 'İslamist terör' ifadesini kullanan Merkel'e şu sözlerle tepki gösterdi: ''DEAŞ terör örgütünden dolayı, kalkıp 'İslamist terör'ü kullanırsak bu üzücü olur. Bunu lütfen kullanmayalım. Çünkü kullanıldığı sürece biz bunun karşısında durmak durumundayız, sessiz kalırsak bunu kabul olur. Ben Müslüman Cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem. Şu anda dünyada DEAŞ'a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi veren bir ikinci ülke yok. Herkes işin lafında ama biz, bununla mücadelede kararlılığımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz''.