BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Trump 'çekiliyorum' dedi İsrail kudurdu 'Umarım PKK Erdoğan'ı...'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı, her zaman övgüsüne mazhar olduğu İsrail'i çılgına çevirdi. İsrailli bakan, "Erdoğan'ı güçlendirecek" deyip, terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi yenmesi için dua etti...

Abone ol

ABD'nin Suriye'den çekilmeye başlamasını erken seçime giden İsrail'de hükümeti kızdırdı. Bugüne kadar Netanyahu cephesini çok memnun eden Trump'a ilk kez İsrail'den eleştiri okları yöneldi. Trump'ı Suriye'den çekilmekten vazgeçirmek için İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun epey dil döküp ikna edemediği basına sızarken Adalet Bakanı Ayelet Şaked'den açıklama geldi. 

Ordu Radyo'suna konuşan Şaked, Trump'ın kararının 'İsrail için kötü' olduğunu belirtti. Şaked, "ABD Başkanı İsrail'in büyük bir dostu" dese de şu vurguyu yaptı: "Bu adım, İsrail'e yardım etmezken, Erdoğan'ı güçlendiriyor ki, kendisi bir Yahudi karşıtı."

 KENDİMİZİ NASIL KORUYACAĞIMIZI BİLİYORUZ... ABD'nin Suriye'den çekilmesinin Lübnan'daki Hizbullah'a silah akışını artırabileceğini söyleyen aşırı sağcı kadın siyasetçi, "Biz kendimizi nasıl koruyacağımızı biliyoruz… İran'ın Suriye'de tutunup varlığının kalıcı hale gelmesini önlemek için gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

ŞAKED: UMARIM PKK/YPG ERDOĞAN'I YENER... ABD'nin çekilmesinin Suriye'deki PKK/PYD'yi olumsuz etkileyeceğini belirten İsrailli bakan, PKK'lıları büyük kahramanlar olarak niteleyip, "Onların sayesinde Batı'nın IŞİD'le savaşı başarıya ulaştı. Onlar müttefiklerimiz ve Türklere karşı verdikleri mücadaleyi kazanmalarını umuyorum. Umarım, uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri katletmesini önler" iftirasını attı.

Cuma günü New York Times gazetesi de adı açıklanmayan İsrailli bir yetkilinin "Trump, alenen İsrail'i otobüsün altına attı. Bu örnekte otobüs rolünde Rus ordusunun nakliye kamyonu var" sözlerini aktarmıştı.