BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  MEDYA

TRT'deki skandal sözlere şaşırtan destek

Bugün gazetesinin yazarı Nuh Gönültaş şaşkına çevirdi. Hamileleri aşağılayan sözleri nedeniyle tepki alan İnançer'e arka çıktı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Tuğrul İnançer'in TRT ekranlarındaki hamile kadınları aşşağılayan skandal sözleri sokaktan ve medyadan geniş tepkiler alırken Bugün yazarı Nuh Gönültaş'tan İnançer'e destek geldi.

Gönültaş, "Yahu Tuğrul İnançer ne dedi de bu kadar öfkeleniyorsunuz?.." başlıklı yazısında yeni bir polemiğin kapısını araladı.

ADAMI LİNÇ EDİYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN!

Gönültaş, Türkçe'nin her yana çekilebilen bir dil olduğunu, yanlış anlamalara neden olan bir yapısı olduğunu söyleyerek konuya girdiği yazısında TRT'deki skandal sözleri savundu.

İnançer'in sözlerinin art niyetli bir şekilde çarpıtıldığını iddia eden Gönültaş "Adamı linç etmeye kalkışıyorsunuz, sırf karnı burnunda sokağa çıkmak estetik değil dediği için... Siz bunun için mi medya dünyasındasınız? Yazıklar olsun..." diyerek şaşırttı.

İşte Gönültaş'ın yazısındaki ilgili bölüm:

“Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7 ay, 8 ay, 6 aydan sonra biraz hava almak için beyinin otomobiline biner şöyle bir dolanır anne adayı kardeşimiz. Sonra akşamüstü falan çıkar. Şimdi maazallah kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor, ayıptır ayıp...”

Adamın söylediği bu...

Ama fakat lakin bu sözleri kendi amaçları için kullanmak gayesi ile hareket eden çevreler ki bunların başında bir kısım medya çevreleri geliyor Tuğrul İnançer’in “Hamileyken sokağa çıkılmaz” dediğini, bunun da yaşam biçimine müdahalenin bir başka türü olduğunu falan propaganda etmeye çalışıyorlar.

El insaf minel iman!
Adam bunu demiyor ki.
Dediği çok net.
Niye çarpıtıyorsunuz?

Her vesile ile bu ülkede yaşam tarzı tartışması çıkarmanın, halkı bu şekilde kutuplaştırmaya çalışmanın, üstelik de çarpıtma haberlerle, söylenen sözleri bağlamından koparak ve anlamlarını kendinize göre konvert ederek yapmanın hiç kimseye bir faydası olmaz.

Adamı linç etmeye kalkışıyorsunuz, sırf karnı burnunda sokağa çıkmak estetik değil dediği için... Siz bunun için mi medya dünyasındasınız? Yazıklar olsun...


Yazının tamamı için buraya tıklayın...


TRT'de hamileler için skandal sözler

TRT 1'in iftar programına konuk olarak Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınları aşağıladı. Tuğrul, 'böyle karınla sokakta gezilmez! Bu terbiyesizlik' dedi. 

5185-(1).jpg

#direnhamile'deki çok ayıp(!) fotoğraflar
TRT’de canlı yayınlanan iftar saati programında "Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir" diyen avukat Ömer Tuğrul İnançer’en en anlamlı yanıt hamile kadınlardan geldi.

Twitterda #direnhamile tagı açıldı. Buraya ilk fotoğraf koyan da ünlü spiker Özge Uzun oldu.

5208.jpg 
Hamile sözü TRT'yi bağlamıyor ya bu!

TRT, hamile kadınlarla ilgili canlı yayındaki skandal sözler için “Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir” dedi. 

5210.jpg 

İŞTE PROGRAMDAN TARTIŞMALI O ANLAR