BIST 10.561
DOLAR 32,27
EURO 35,03
ALTIN 2.479,54
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak'ta şaşırtan Gezi istifası

Gezi olayları sırasında Yeni Şafak okurlarının ezberini bozan Murat Menteş istifa etti.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Genç muhafazakar yazarlar arasında en çok okunan isimlerde olan Murat Menteş Yeni Şafak'tan ayrıldı. Son dönem yaptığı çıkışlarla hükümete yakın medyanın tepkisini çeken Menteş, Ayşe Arman'a verdiği röportajda Gezi eylemcilerini Refah Partisi gençliğine benzetmişti.

Menteş'in Hürriyet'e verdiği röportajda Ayşe Arman'a dönük övgülerinin ardından 2009 yılında Arman için söylediği sert sözler gündeme gelmişti. Gezi eylemlerine dönük hükümetin "dış mihrak" odaklı söylemini rededen Menteş, eylemcilerle empati kurduğu yazılarla dikkat çekmişti. Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz'in kendisi hakkında kaleme aldığı sert yazıdan sonra gazetesiyle arasındaki mesafe iyice açılan Murat Menteş, bugünkü yazısında istifasını

"HEM GEZİCİLERİN HEM HÜKÜMETİN NEFRETİNİ KAZANDIM"

Gezi yazılarıyla düştüğü çıkmazı özetleyen Menteş Ne İsa'ya Ne Musa'ya yaranamadığını söylerken şöyle dedi...

"Şahsen, Geziciler'in de, hükümet yanlılarının da nefretini kazandım. Hem 'çapulcu' ve 'darbeci' hem de 'yandaş' ve 'müzmin muhafazakar' diye nitelendim. Sanırım yalnızca ben değil, birçoğumuz, uçsuz bucaksız bir Araf'ta kaybolduk."

BÖYLE VEDA ETTİ

Menteş bugün yayınlanan yazısında gazetesinden ayrıldığını şu sözlerle duyurdu:

“Gazete yazarlığını bırakıyorum, bu sondu. Köşe yazarlığına, yayın yönetmenimiz İbrahim Karagül’ün davetiyle başladım. Biliyorum ki Karagül, birçok tepkiyi benim namıma göğüsledi ve beni müdafaa etti. Onun şahsında, tüm iş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ve tabii ki size, kıymetli okur, şükranlarımı sunuyorum. İyiydi be. Ha? Allah’a ısmarladık.”

Yazının tamamı için