BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  DÜNYA

Tren istasyonunu ateşe verdiler!

Yaşanan tren kazasının ardından Arjantinlilerin öfkesi bir türlü durulmuyor...

Abone ol

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de çarşamba günü meydana gelen banliyö treni kazasında iki gündür kayıp olan Lucas Menghini Rey'in cesedi kaza yapan trende bulunması üzerine öfkeye kapılan yolcular istasyonu ateşe verdi.

Lucas'ın kaza yapan trenin üçüncü ve dördüncü vagonları arasında bulunmasının ardından istasyonda bulunan yolcular polisi ıslık ve küfürlerle protesto ettiler. Ailenin araya girmesiyle polisi protesto eden grup dağılırken aile daha sonra keşin teşhisin konulması ve cenazeyi almak için beklemeye başladı. Bu sırada Once İstasyonu'na gelen bir grup turnikeleri kırarak ateşe verdi.

Cristina Kirhcner kaza günü yayınladığı taziye mesajından beri Arjantinlilere yüzünü göstermiyor. Göstericiler bir yandan demir çubuklarla turnikeleri kırıp ateşe verirken bir yandan da "Cristina nerede" diye bağırıyorlardı. Ulaştırma Bakanı Schiavi'nin de istifasını isteyen göstericileri polis gaz bombasıyla dağıttı.

Arjantin federal polisi iki yıl sonra ilk defa bir gösteriyi dağıtmak için gaz bombası kullandı. İki yıl önce çoğunluğu Bolivyalılardan oluşan göçmenlerin park işgali sırasında iki kişinin ölmesi üzerine Cristina Kirchner polisin, gaz bombası, biber gazı ve elektrikli cop kullanmasını yasaklamıştı.

Polisin müdahalesiyle dağılan grup yeniden toplanıp polise taş ve şişe fırlatmaya başladı Bunun üzerine Once istasyonu tamamen ulaşıma kapatıldı.

22 Şubat Çarşamba günü Buenos Aires, Once istasyonunda banliyö treninin peron sonundaki bariyerlere çarpması sonucu 51 kişi ölmüş 700'den fazla kişi yaralanmıştı.