BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Trafik cezası nasıl sorgulanır ve ödenir egm ve e devlet öğrenme

Trafik cezası nasıl sorgulanır plaka trafik cezası nasıl ödenir? Milyonlarca aracı olan vatandaşlar trafik cezası öğrenme ve ödeme durumlarının nasıl yapılacağını merak ediyor. EGM trafik cezası sorgulama işlemleri internethaber'de.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden artık trafik cezası sorgulanabilir. Kendinize ait kimlik bilgilerinizi girerek trafik cezanız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Plakaya yazılan trafik cezaları konusunda merak edilen sorular araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Trafik cezası için araç sahiplerinin bilgi alması adına online olarak uygulamalar bulunmakta. İnternetten ceza sorgulama ve ödeme konusunda aşağıdaki  bilgilerden faydalanabilir, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezasını öğrenmek isteyenler hem EGM'den hem de e devlet üzerinden giriş yaparak öğrenebilirler.

İNTERNETTEN TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden sunulan hizmetlerde kişilerin kolay bir şekilde bilgi alabilmesi adına sistem oldukça basit bir şekilde hazırlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yapılan araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemleri ile birlikte kişilerin kolay bir şekilde güncel cezalar hakkında bilgi alabilmesi mümkün duruma getirilmektedir. Bu bakımdan kişileri herhangi bir sorun yaşamadan hizmetler üzerinden bilgi alabilmesi de son derece kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

E DEVLET ÜZERİNDEN DE ÖĞRENİLEBİLİR

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ile sorgulama; gib.gov.tr internet sitesinden gerçekleştirilir. ‘’Borç Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısından ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama işlemi yapılabilir. Sorgulama sonrasında trafik cezası kredi kartıyla ödenebilir. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine girilir. ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısından ad, soyad, T.C. kimlik numarası bilgileri yazılarak son bir yıla ait trafik cezaları görüntülenebilir.