BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor'dan kötü haber

Haftasonunda Beşiktaş ile önemli bir maça çıkacak olan Trabzonspor'a, maç öncesi oyuncusundan kötü haber geldi.

Abone ol

Sakatlığı bulunan Halil ve Glowacki'ye alternatifler arayan Bordo-Mavililer'in teknik heyeti, takımın yıldızlarından gelen haberle sarsıldı.

Burak Yılmaz, Olcan Adın ile Marek Cech'in ağrılarının sürdüğü ve Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Son durum ile ilgili sağlık kurulu da bir bilgilendirme yapma zorunluluğu hissetti. Burak'ın dizinde ödem oluştuğu belirtilirken, "Acil tedavisine başlandı, Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışılacak" notu eklendi.

Cech'in durumu ciddi
Olcan için Burak'a oranla biraz daha pozitif ifadeler kullanıldı ama 'oynayacak' denilmedi. Sağ ayak bileğinde şişlik ve ödem bulunan Bordo-Mavili futbolcu için, "Beşiktaş maçına kadar hazır hale gelmesi planlanıyor" bilgisi verildi. Şenol Güneş'in aslarından olan ve savunmada neredeyse alternatifi bulunmayan Marek Cech ise havlu atmış durumda. Slovak oyuncunun kaburgalarında sorun bulunduğu ve ağrılarının şiddetli şekilde sürdüğü kaydedilirken, İstanbul deplasmanında riske edilmeyeceği kaydedildi. Normal şartlarda formsuzluğu sebebiyle bu hafta dinlendirilmesi beklenen Mustafa Yumlu için seferberlik ilan edildi. Genç savunmacının adale sertliği sebebiyle tedavi gördüğü ve mutlaka bu haftaki maça hazır hale getirileceği kaydedildi.

İşte Güneş'in B planı
Yıldızlarından üst üste gelen şok haberlerle sarsılan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kurmaylarıyla alternatif planlar yapmaya çalışıyor. Alanzinho'nun cezalı, Mustafa, Burak ve Olcan'ın durumunun belirsiz, Halil, Cech ve Glowacki'nin ise kesin oynamayacak oluşu gözleri kulübeye çevirdi. Alanzinho ve Halil'in yerine Adrian ile Aykut'un, Cech'in yerine de Ferhat'ın oynama ihtimali yüksek. Olcan'ın yokluğunu ise kalabalık bir orta alan kurgusuyla ortadan kaldırması muhtemel Güneş'in en büyük sıkıntısı ise forvette.
29 golle sezonun en flaş oyuncusu Burak Yılmaz'ın boşluğunu Henrique'nin doldurması bekleniyor.