BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’da kimler yolcu ?

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan gidecek ve takıma alınacak futbolcular hakkında net konuştu. <br/>Mehmet Al...

Abone ol

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan gidecek ve takıma alınacak futbolcular hakkında net konuştu.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Tolunay Kafkas, sezonu değerlendirerek “Gerçekten zor bir dönemde geldik. Bir çok şey sıkıntılıydı. Çok şükür bugün gelinen noktada en azından Avrupa kupalarını garantilemiş bir Trabzonspor var. Öyle ya da böyle hedefine ulaşmış bir Trabzonspor var diyebiliriz. Tüm bunlara rağmen iyi bir sezon geçirmediğimiz de doğru. Yaptığımız hatalardan ders almalıyız derken, doğru işler yapıp Trabzonspor’u belli bir yere getirmek durumundayız” dedi.

“COLMAN KAFASINI TOPLAMALI”
Takımdan uzaklaştırılan yabancılar konusuna değinen Kafkas “Colman çocuklarının okul durumunu söyleyerek takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Kulüp ona bonservis bedeli verdi ve bunun altında bir rakama bırakılmayacağını söyledi. Sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olması nedeniyle Arjantin’e gitmesine izin verdim. Kalitesi var ama kafasını toplayıp toplamayacağına kendisi karar verecek. Gelecek sene Bamba kesinlikle aramızda olmayacak. Emerson ve Janko’ya da kulüp bulmaları söylendi. Herkesin emeğine teşekkür ederiz. Alanzinho’yla da yollarımızı ayırdık. Gelecek yıl yapılanma içinde kendine yer bulamayacak. Planlamaları yaptık gelecek sezonla ilgili uygulamak için de bu sürecin geçmesini bekliyoruz. Hem transferler hem bir çok konuyla ilgili her şey kontrolümüzün altında. Uygulama sorunuyla ilgili sıkıntılarımız var” ifadelerini kullandı.

“TRANSFERDE SAVURGAN OLMAYACAĞIZ”
“Transferde çok savurgan olmayacağımız bir gerçek” diyen Kafkas “Çok az, öz, bilindik doğru transferler yapmak biçim için önemli. Trabzonspor’un büyüklüğüne kimseye laf söyletmeyiz. Çok büyük bir camiayız ama ekonomik anlamda da şapkamızı önümüze koyup ona göre yol haritası çizmeliyiz. Kupayı kazanırsak 1 Temmuz, kazanamazsak 25 Haziran’da sezonu açmayı planlıyoruz. Transfer çalışmalarıyla ilgili söylediğim gibi belli çalışmalar yapıyoruz. Bunun adedi çok fazla olmayacak. Transferlerin büyük oranı yabancı transferi olacak. Ama katkı yapacak 4 veya 5 transfer olacak. Yerli transferi de birkaç tane yapmak istiyorum gönlümde yatan oyuncular var ama isimlerini dillendirmek istemiyorum şimdilik. 1461 Trabzon’dan Caner, Yusuf, Fatih, Abdülkadir bizimle olacaklar. Ama artabilir bu sayı. Alt yapıdan daha fazla oyuncu gelmesi için ciddi çalışmalarımız var. Teknik direktör Mustafa Akçay ve Özkan Sümer’e çok teşekkür ediyorum.
(İHA)