BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sevgililer Günü cinayetinde ilginç savunma

Samsun’da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eski eşine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren şahsın yargılanmasına başlandı. Sanık, eski eşiyle il...

Abone ol

Samsun’da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eski eşine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren şahsın yargılanmasına başlandı. Sanık, eski eşiyle ilgili " ’Senin yanında daha sevgilin yok mu?’ diye gülmeye başladı. Öldürmek kastım yoktu" diyerek kendini savundu.
Olay, Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi Çevre Yolu üzerinde 14 Şubat 2013’te meydana geldi. Yasemin Kadı (37) ile dini nikahla evlenen ve bu evlilikten 1 çocukları olan Gürsel Bay (43), ayrıldığı Yasemin Kadı’yı tekrar barışıp bir araya gelmeye ikna etmeye çalıştı. Kadı’dan ayrıldıktan sonra Gürcistan uyruklu bir kadınla birlikte yaşadığı öğrenilen Gürsel Bay, ikna edemediği Yasemin Kadı’ya sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırdı. Gürsel Bay, olaydan sonra kaçarken, vücuduna 7 kurşun isabet eden Kadı, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.
Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Gürsel Bay’ın yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında Gürsel Bay, kendini savunarak amacının öldürmek olmadığını söyledi. Öldürdüğü Yasemin Kadı ile 2003 yılında Kocaeli’nde tanıştığını belirten Gürsel Bay, "Yasemin evlenip boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Aramızda resmi nikah kıymadan karı-koca gibi birlikte yaşamaya başladık. Bu beraberlikten bir kızımız oldu. Kocaeli’nden Samsun’a taşındık. Yasemin bir gün evden kayboldu. Polise başvurdum. 15 gün sonra polis eşimin komşumuz olan biriyle kaçtığını söyledi. Kızım bende kaldığı için zorluk yaşadım. Onu ablamın yanına yerleştirdim. Samsun’dan Karabük’e gittim. Ben de Gürcistan uyruklu Tia adlı bir bayanla resmi nikahla evlendim. Tia resmi nikahtan 6 gün sonra beni bırakıp kaçtı. Boşanma davamız devam ediyor. Kızımın okula kaydı için Samsun’a geri döndüm. Olay günü bira içtim ve ablamın evine giderken yolda Yasemin ile karşılaştım. Bana, ’Ben ikinci baharı yaşıyorum. Senin yanında daha sevgilin yok mu?’ diye gülmeye başladı. Kendisini gülmemesi konusunda uyardım. Ancak gülmeye devam etti. Tabancamı çıkardım ve kendisine şuursuzca ateş ettim. Yasemin yere düştü. Ben de yaya olarak kaçtım. Öldürmek kastım yoktu" dedi.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
(İHA)