BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

Öcalan oy kullanabilecek mi?

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre 4 parti hükümlülere seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile ilgili olarak uzlaştı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Habere göre, hükümlülere seçme ve seçilme hakkı tanınması Öcalan'ın da oy kullanabilmesine imkan tanıyacak.

MHP hariç bütün partiler İmralı'ya oy sandığı konulması konusunda anlaştı. Peki, uzlaşılan madde Öcalan'a oy kullanma yolunu açıyor mu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara milletvekili Ahmet İyimaya İnternethaber'e konuştu:

BU HAKLARDAN KİM OLURSA OLSUN YARARLANIR


"Meclisteki bütün partiler hükümlülere ayrım yapmaksızın oy hakkını tanıdı. Hükümlünün ceza çekmesiyle oy hakkı arasında infazı cezayı çekmeyi etkisiz kılan bir bağ yok. Katılımcı demokrasi prensipleri içerisinde böyle bir hüküm var. Bundan kimler yararlanır sorusu Anayasa Koyucunun sorunu değil. Anayasalar genel, soyut ve sürekli normlardır, burada önemli olan hükümlünün cezasını çekmeyi önleyecek bir metnin yasa veya Anayasada yer almaması önemli. Ceza çekmesini  engellemeyecek haklardan kim olursa olsun yararlanır şeklinde bir uzlaşma metnine ulaşıldı. 

Öcalan'ın da bu karara dahil olup olmadığını sorduğumuz Ahmet İyimaya, "Bunu ben bilemem, o uygulamanın yorumu" dedi.