BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan MİT izni çıktı!

Ergenekon davasında sanık olan ancak MİT görevlisi olmasından dolayı dosyası ayrılan Özel Yılmaz için Başbakanlık'tan izin çıktı.

Abone ol

Ergenekon davasının İrticayla Mücadele Eylem Planı dosyası sanığı olan, ancak MİT görevlisi olması nedeniyle dosyası ayrılan Özel Yılmaz için Başbakanlık tarafından verilen yargılama izni mahkemeye ulaştı.

MİT görevlilerinin yargılanabilmesi için Başbakan'ın iznini zorunlu kılan yasal düzenlemenin ardından Ergenekon davasının tutuksuz sanığı MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın dosyası ayrılmış, yargılama için Başbakanlığa gönderilmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yılmaz için Başbakanlık tarafından 6 Mayıs 2013 tarihinde verilen yargılama izninin 15 Mayıs 2013 tarihinde mahkemeye ulaştığını açıkladı.

Suç tarihinde MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı olan Yılmaz, halen MİT İzmir Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Özel Yılmaz'ın firari sanıklardan Bedrettin Dalan'a, hakkındaki soruşturma ile ilgili haber vererek yurt dışına kaçmasını sağladığı iddia ediliyor.