BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.509,56
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor yeni teknik direktörünü arıyor

Spor Toto Süper Lig’i 4. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan Trabzonspor’da, en önemli gündem maddesi transferden ço...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’i 4. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan Trabzonspor’da, en önemli gündem maddesi transferden çok gelecek sezon takımın başında kimin olacağı. Bu sorunun cevabını arayan Karadeniz ekibinde Hami Mandıralı ve Vahi Halilhodziç isimleri gündemde.
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın takımdan ayrılmasından sonra görev alan ve sergilediği üstün performansla takımı Avrupa kupalarına taşımayı başaran Hami Mandıralı, yeni dönem için kamuoyunun büyük bir desteğini arkasına alırken, bir taraftan yönetimin gündeminde Cezayir Milli Takımı’nı çalıştıran Vahit Halilhodziç ismi bulunuyor. Hami Mandıralı’nın da takımda kalmasını isteyen bordo-mavili yönetimin, iki isimin aynı çatı içerisinde olacağı bir formül üzerinde durduğu da belirtiliyor.
Trabzonspor’da teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın sergilediği performans ve camianın gözünde elde ettiği kredi, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile çevresini yeni sezon öncesi farklı formüller üzerinde düşünmeye itti. Teknik direktör Mustafa Akçay’ın istifasının ardından, Boşnak teknik adam Vahid Halilhdoziç’le çalışmayı isteyen ve o dönemde teklif getiren Hacıosmanoğlu, Cezayir Milli Takımı’nı çalıştıran deneyimli teknik adamdan olumlu sinyaller almasının ardından beklemeye geçmişti. Hami Mandıralı’nın ortaya koyduğu duruş ve camianın desteğini arkasına alması, Hacıosmanoğlu’nu yeni sezonda planlarını yeniden gözden geçirmeye itti. Mandıralı’nın içindeki heyecanı ve çalışma şevki karşısında yönetim ile durum değerlendirmesi yapması beklenen Hacıosmanoğlu’nun, Hami Mandıralı’nın da içinde olacağı yeni bir teknik dizayn ile teklif getirmesi de söz konusu. Mandıralı böyle bir teklifi kabul ederse, Halilhodziç’in yardımcısı olacak ve takım üzerindeki etkinliğiyle yeni gelecek teknik adama tecrübelerini aktaracak. Projeye göre Halilhodziç sonrası takım yeniden Hami Mandıralı’ya teslim edilecek. Bu sürede Mandıralı’nın lisansıyla ilgili eksiklik de giderilmiş olacak.
(İHA)