BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  DÜNYA

TRABZONSPOR FİNALE YÜKSELDİ

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Trabzonspor kendi sahasında ağırladığı Sivasspor’u 6-0 mağlup ederek finale çıktı. <br/>Maç sonrası...

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Trabzonspor kendi sahasında ağırladığı Sivasspor’u 6-0 mağlup ederek finale çıktı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, çok iyi mücadele ederek farklı kazandıklarını belirterek oyuncularının her şeyi hak ettiğini söyledi.
Kafkas zor günler geçirdiklerini ifade ederek, "Trabzonspor gerçekten çok zor günler geçirdi. Bugün oyuncularım çok iyi mücadele verdiler ve kendilerine yakışan başarıyı elde ettiler. Zor günlerde çok doğru davranan bu oyuncular her şeyi hak ediyorlar. Finale çıktıysak bu başarı tamamen oyuncularındır. Trabzonspor seyircisiyle bütünleştiği zaman ne kadar güçlü bir takım ve ne kadar büyük bir camia olduğunu gösterdi. Kendi iç dinamiklerimizi kullanabilirsek daha büyük işler yaparız. Geçmişte olduğu gibi bugün de Trabzonspor daha iyi olacaktır. Ligde üçte üç yapmıştık. Takımın çıkışı vardı. Son Kayseri maçının kupa öncesi olması bizim için dezavantajdı. Aslında takımın Ordu maçıyla başlayan ciddi bir ivmesi vardı. Ligde de iyi bir çıkışımız var. Bundan sonraki tek hedef finali kazanmak olacak. Belediye maçı bizim için çok önemli. İstanbul BB maçı alt sıraları ilgilendiriyor ama Trabzonspor kendisine yakışır biçimde ligin son maçlarını oynayacak. Tüm taraftarımızı pazartesi akşamı maça bekliyorum" dedi.
Bordo-mavili futbolcu Adrian kupada finale kaldıklarını söyleyerek, “Mutluyuz çünkü kupada finale gidiyoruz. Bu akşamki maç bizim için sezonun en önemli maçıydı. Farklı şekilde kazanıp finali oynama şansı elde ettik. Şimdi tek isteğimiz kupayı buraya getirmek” diye konuştu.
Trabzonsporlu oyuncu Aykut Akgün ise maça çok iyi konsantre olduklarını ifade ederek, “Maça çok konsantre bir şekilde başladık. Gerçekten bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Golü de bulduk. Maç 3 - 0 olunca risk almak zorunda kaldılar ve bu durum bizim lehimize oldu. Arkada kalan boşlukları iyi değerlendirdik ve finale çıktık. Bu sezon yaşadığımız olumsuzluklara rağmen buraya kadar geldik. Amacımız finali kazanarak o kupayı taraftarımıza getirmek” şeklinde konuştu.

ÇALIMBAY OYUNCULARINI ELEŞTİRDİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay,’da inanılmaz defans hataları yaparak farklı mağlup olduklarını belirterek oyuncularını eleştirdi.
Kalecinin mükemmel bir maç çıkardığını kaydeden Çalımbay, “Zaten dar bir kadromuz var. İki gün önce de çok büyük bir maç oynadık. Bugün de ilk yarıda istediğimizi yapamadık ama oyunu dengede tutuyorduk. İkinci yarıda maalesef defansımızda inanılmaz hatalar yaptık. Yemememiz gereken golleri yedik. Kalecimiz bu kadar gol yemesine rağmen mükemmel oynadı. Penaltıyı bile çıkardı ama onu bile bizim arkadaşlarımız yetişip uzaklaştıramadı, konsantre olamadılar. Maçtan önce ne konuştuysak hiçbirini sahaya yansıtamadık. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Trabzonspor bizden çok istedi ve taraftarıyla bütünleşerek kazandı. Bana göre bazı arkadaşlarımız kafasında lig bitmiş gibi oynuyorlar. İki tane çok kritik maçımız var. Onların farkında değiller ama onların bunun farkına varmasını sağlayacağız. Umarım arkadaşlarımız bu maçtan çok büyük dersler çıkarır Bunları unutup öbür maçlara çok iyi şekilde konsantre olmamız gerekiyor ki rahatlayalım. Sivasspor camiasının bu seneden çok büyük dersler çıkarması gerekiyor. Sadece bizim değil herkesin. Her yerde hatalar yapıldı. Saha içi, saha dışı. Bunlar da kulübe büyük zarar verdi. Burada antrenör, futbolcu her zaman gidicidir ama Sivasspor kalıcıdır. Sivas’ın iyi olması için yönetimin ve taraftarın bazı şeyleri yapması gerekiyor. Bu yılı iyi şekilde atlatırız ama mutlaka dersler çıkarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sivassporlu Hakan Arslan, çok kötü bir oyun sergilediklerini ifade ederek, “Taraftarımızdan ve camiadan özür diliyoruz. Beklemediğimiz bir sonuçtu. İlk maçı avantajlı bitirsek de burada bize gol ya da gollerin lazım olacağını biliyorduk. Ancak özellikle ikinci yarıda istediğimiz performansı ortaya koyamadık. Yediğimiz goller bizi demoralize etti. Psikolojik savaşı kaybettik” açıklamasında bulundu.
Sivassporlu futbolcu Pedriel ise, maç için fazla söylenecek bir şey olmadığını belirterek, “Maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. İlk ve ikinci yarıda hiçbir şey yapmadık. Sahanın hiçbir yerinde gereken mücadeleyi gösteremedik. Trabzonspor’u kutluyoruz” ifadesini kullandı.
(İHA)