BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP çözüm sürecinin hesabını soracak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin bütününün yanlış olduğunu söyleyen bir siyasi hareket olduklarını söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, çözüm sürecine ilişkin, "Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü vardır. Adamına göre hukuk uygulanmaz. Hukuk ve hukuk devleti yara almaktadır" dedi.

8 Mayıs'ta terör örgütünün çekilmesinin başlayacağının belirtildiğini, süreci kimin yönettiğinin belli olmadığını ifade eden Karakaya, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını işgal mi etti, işgalden mi çekiliyor? Örgüt, çekilirken herhangi bir müdahale söz konusu olursa, misilleme hakkını kullanarak karşılık vereceğini söylüyor. Sanki düzenli bir ordu gibi bir ifadede bulunuyorlar. Dolayısıyla bu noktada 'Türk ordusunu da fırsatçılıktan istifade etmesin' şeklinde uyararak, ciddi şekilde aşağılayıcı ifadelerde bulunuyorlar. Sınırları bir şekilde aşıp gelmişlerse, ellerindeki silahlarla herhalde piknik yapmıyorlardı. Bugüne kadar bunlar hangi olaylara karışmış, askerin, polisin, sivil vatandaşın kanına girmiş midir?"

SUÇLULAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDEN GİDİYOR

Terör örgütü mensuplarının, "suçlu" olduklarını söyleyen Karakaya, "Bu suçluların gözümüzün önünden geçerek silahlı ya da silahsız bir şekilde çekip gitmelerine göz yuman her kim olursa olsun, göz yumması için talimat veren her kim olursa olsun, mevcut yasalara göre suç işlediğini söylüyoruz" dedi.

Karakaya, günü geldiğinde bunun hesabını soracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yani bugün çıkıp çıkmamalarının çok fazla bir önemi yok. Ama Türkiye'nin getirildiği duruma bakıldığında terör örgütüne acziyet içerisinde olan bir hükümeti görüyoruz. Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü vardır. Adamına göre hukuk uygulanmaz. Hukuk ve hukuk devleti yara almaktadır. Kamuoyunda sanki 'PKK çekiliyor, her şey bitiyor, barış işliyor' tarzında bir algı oluşturmaya çalışıyorlar."