BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Trabzonlu dedeyi ağlatan ceza

Trabzonlu bir dedeye kardeşine hakaretten dolayı ceza verildi. Dedeyi aldığı cezadan çok, verilen cezanın uygulama şekli kahrediyor.

Abone ol

Trabzon'da, arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada kardeşine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan 79 yaşındaki Salih İskenderoğlu'na yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak 97 gün ev hapsi cezası verildi.

Darıca beldesinde oğlu ile oturan Salih İskenderoğlu'nu, evinde mahkum olmaya iten süreç yaşlı adamın bir süredir aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan küçük kardeşi Ali İskenderoğlu'nun bahçesindeki bir ceviz ağacını kesmesiyle başladı.

Komşularına göre ceviz kabuğunu doldurmayacak sorunlar nedeniyle kardeşiyle tartışan Salih dede, sinirlerine hakim olamayınca kardeşine bağırdı. Durumun adli makamlara yansıması üzerine İskenderoğlu hakkında dava açıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme Salih İskenderoğlu'na 97 gün hapis cezası verdi ve cezasını konutunda çekmesi yönünde karar verdi. Mahkemenin kararının Yargıtayca onaylanması üzerine hakkındaki hüküm kesinleşen İskenderoğlu, cezasını evinde çekmeye başladı.

Daha önce zaman zaman aynı ilçede başka bir adreste evi bulunan büyük oğlu ile oturan, hakkındaki hükmün kesinleşmesinin ardından cezasını çekmek için kendi evine gelen Salih dede, birkaç ay önce bu evde ölen eşi aklına geldiğinde ise gözyaşlarına hakim olamıyor.

Salih İskenderoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yetkisini kullanarak kendisini affetmesini istedi. Cezasını çektiği evinin de içinde bulunduğu 615 metrekarelik arazinin kendisinin yanı sıra tartıştığı küçük kardeşi Ali İskenderoğlu ve 4 kız kardeşiyle müşterek olduğunu söyledi. Hapis cezasını cezaevi yerine evde çekmenin daha iyi olduğunu dile getiren İskenderoğlu, cezası nedeniyle dışarı çıkamadığı için ihtiyaçlarının 2 oğlu tarafından karşılandığını söyledi.