BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da yemek yapmayan anneye hapis yolu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

TRABZON'da evde yemek yapmayan anne için dava açıldı. Savcı 2 yıl hapis istedi.

Abone ol

TRABZON'da, 14 yaşındaki A.K, 45 yaşındaki annesi Hülya K'nın kendisine ve kardeşlerine kötü davrandığı, ilgisiz davrandığı ve evde yemek yapmadığı şikayeti ile polisi gitti. 

 A.K., ifadesinde, babalarını 2015 yılında kaybettikten sonra annelerinin eve geç saatlerde geldiğini söyleyip, evdeki ihtiyaçlarının ise babaannelerince karşılandığını kaydetti. 

Anne iddiaları reddetti
Şikayet üzerine gözaltına alınan, 3 çocuk annesi Hülya K. ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Hülya K., "Kızımdan nüfus cüzdanını istedim. Tartıştık, onu sadece ittim. O, bana saldırdı. Çocuklarım, babaannelerinden etkileniyor. Ben çocuklarıma karşılık annelik görevlerimi yapıyorum" dedi. İfadesi alınana Hülya K., serbest bırakıldı. 

Savcı dava açtı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Hülya K. hakkında, 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' ve 'altsoya karşı basit yaralama' suçlarından 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Hülya K.'nin, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Çocuklar devlet korumasında
Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce A.K., devlet korumasına alınarak, Çocuk Sevgi Evi'ne yerleştirildi. Diğer 2 çocuğun ise yaşları küçük olduğu gerekçesiyle anneyle kalması kararlaştırıldı.