BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Trabzonda hasret bitti

Trabzonspor kendi sahasında Malatyaspor'la oynadığı maçta 78 günlük hasrete noktayı koydu

Abone ol

Kendi evinde Malatyaspor'u karşılayan Trabzonspor arkasında seyirci desteğini de alarak iyi başladı. Taraftar sürekli tezahurat yapıyor. Yeni oyuncuların gösterdiği uyum takıma hemen yansıdı ve şu ana kadar önemli bir hata yapılmadı Trabzonspor adına.

Son haftalarda yenilmeyen ve takviye oyuncularıyla maça iyi başlayan Malatyaspor bu maçı enazından kazanarak ligde tırmanışa geçmek istiyor.

Trabzonspor Fatih Tekke ile ilk gol atağını yakaladı ancak sert vurduğu top kavis alarak yandan auta çıktı. Mert Korkmaz topu aldı ve ilerdeki arkadaşlarına atarken Tolga topu aldı ve oyunu yeniden başlattı.

Kale atışı ile başlayan oyunda Fatih Tekke tekrar kaleye girmek üzere topu Fevzi'nin üzerinden aşırmak istedi ancak Fevzi bu topu güçlükle kornere attı. Trabzonspor korner atışından da yararlanamayınca Malatyaspor atağı başladı ve top taca kadar gitti. Cellaletin tac atışını kullandı.

Malatya'da karşı atak başladı ve Fatih Tekke son anda araya girdi ve topu Mihalek'den aldı. Top Yattara'ya kadar atıldı ve karşı atak başladı Trabzonsopr adına. Yattara ileriye koşan arkadaşarına topu atarken Malatyospor kalecisi Fevzi çıktı ve bu topu rahat aldı.

Trabzonspor oyun kontrolünü iyice eline aldı ve Fatih Tekke bir anda topu önünde buldu ver sert vurdu ancak kaleci Fevzi buna izin vermedi ve topu aldı.

20. dakikada Yattara'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde iyi yükselen Fatih Tekke'nin kafa şutunda top kaleci Fevzi'de kaldı

Maçta 22. dakika karşılıklı atarlar sık sık devam ederken bir tek gol eksikliği var. Her iki takım da şu ana kadar gol atan olmadı.

25. dakikada Tayfun'un hatalı pasında topun sahibi olan Michalek'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Tolga yatarak topa sahip oldu.

Maçın 29.dk'sı içindeyiz. Sağ kanattan gelişen Malatyaspor atağında topla ceza sahasına yaklaşan Jonshon'un yerden sert vuruşu kalecinin kucağında kaldı.

31. dk'da Trabzonspor atağı sağ kanattan Yattara ile gelişti. Bu futbolcunun şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına yaptığı ortaya Fatih yükseldi. Kaleci Fevzi zamanında çıkarak, bu futbolcunun kafasının üzerinden topu son anda aldı...

34. dk. oynanıyor. Malatya kendi sahasında top çevirdiği bir sırada Volkan topu Yattara'ya kaptırdı. Bu oyuncu sağ kanattan süratle rakip ceza sahasına yaklaşarak ortasını yaptı. Defansa çabuk dönen Malatyalı futbolcu son anda topa müdahale ederek kalesinde olabilecek bir gole engel oldu.

37. dakikada Djokaj'ın pasında ceza alanı dışından Fatih Tekke'nin
sert şutunda top auta gitti.

40.dk'da Gelişen Malatyaspor atağında topla son kez buluşan Toth, uzak mesafeden Trabzonspor kalesini yokladı. Top kale direğinin az farkla üzerinden auat çıktı.

Maçın 44. dk'sında Yattara sağ kanattan şık hareketlerle ceza sahasına girdi. Şut pozisyonu bulduğu anda topa vurmak yerine bir kez daha çalım atmayı deneyince yerde kaldı. Bu pozisyonda Gineli futbolcu penaltı kararı bekledi. Hakem devam kararı verdi.

Maçın ilk yarısında her iki tarafta gol atmayı başaramdı. İlk yarı 0-0 sona
erdi...

MAÇIN İKİNCİ YARISI---

İkinci yarı Malatyalı futbolcuların vuruşu ile başladı...

İlk dakikalarda Trabzon, sol kanattan Djokaj ile etkili geldi. Bu futbolcunun şık hareketlerle ceza sahasına girerek yaptığı ortaya savunma son anda ayak koyarak kornere çeldi. Üst üste köşe vuruşları kullanan Trabzon bu atışlardan sonuç alamadı...

Maçın şu anda 48. dk'sı oynanıyor. Malatya bu dakika içinde sağ kanattan tehlikeli bir atak geliştirdi. Mihalek, Bilal'i ceza sahası cizgisi üstünde topla buluşturdu. Bu futbolcu müsait pozisyonda kötü bir vuruş çıkarınca takımını bir gol şansından mahrum etti.

Maçta 50. dk'da Fatih Tekke ikili bir pozisyonda rakibine faul yapınca sarı kart gördü. Tekke, gördüğü bu kartla gelecek hafta cezalı duruma düşmüş oldu.

52. dk'da Trabzon sol kanattan Djokaj ile serbest atış kullandı. Ceza sahasına kavisli kesilen topta savunma tehlikeye kornere atarak uzaklaştırdı. Köşe atışından gelen topa Trabzonlu futbolcu vuruşunu yaptı. Top savunmanın müdahalesi ile son anda yön değiştirip direği sıyırarak kornere çıktı. Köşe atışında top bir kez daha Malatyaspor kalesinde tehlikeli bir pozisyona dönüştü. Karambole dönüşen pozisyonda savunma topu uzaklaştırmak isterken az daha kendi kalesine gönderiyordu. Ağlara giden topu kaleci Fevzi, son anda parmakların uçuyla kale direğinin üzerinden kornere çeldi. Bu dakikalarda Malatyaspor, Trabzonspor baskısından bunalmış durumda...

54. dk. Mücadalesede, henüz iki takımda gol atabilmiş değil. Oyuncu 0-0'lık eşitlik sürüyor. Sağ kanattan Trabzonspor serbest atış kullandı. Tayfun topla buluştuğu andan kötü bir orta yaparak topu direkt olarak auta gönderdi.


Maçta 57. dk. oynanıyor. Trabzonspor atağı sol kanattan gelişiyor. Celalettin'in kullandığı taç atışında topla buluşan Djokaj sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kavis alan top kale direğinin üzerinden auta çıktı.

60. dk. içinde Trabzonspor Yattara ile sağ kanattan çok tehlikeli bir atak geliştirdi. Yattara rakiplerini yine çok şık hareketlerle çalımlayarak ceza sahasına girdi. Ceza sahası içinde top bekleyen Fatih Tekke'yi gören Ganalı yıldızın pasında, golcü futbolcu vuruşunu yaptı. Kaleci Fevzi ağlara giden topu yine başarılı bir şekilde karşılayarak Trabzonspor forvetlerine gol izni vermedi. Dönen topta topu rakibinden kurtarmaya çalışına Djokaj'ın çalımından sonra top Malatyalı savunma oyuncusunu eline çarptı. Bu pozisyonda Trabzonlu oyuncu ve taraftarlar penaltı bekledi...

65. dk. Oynanıyor. Maçta henüz golsüz eşitlik bozulmuş değil. Trabzonspor ikinci yarıda bulduğu birçok net gol pozisyonundan sonuç alabilmiş değil. Malatya kalecisi Fevzi şu dakikaya kadar iyi bir maç çıkardı.

70. dk Trabzonspor bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Sağ kanattan yapılan ortada savunmadan seken top Çek yıldızın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu kale direğinin sıyırarak auta çıktı.

75. dk'da maçın en başarılı isimlerinde birisi olan Yattara, sağ kanattan yine etkili bir atak geliştirdi. Rakibinden sıyrıldığı anda ceza alanın yan çizgisinde yerde kaldı. Trabzonspor şimdi tehlikeli bir noktadan serbest atış kullanıyor. Atış kullanıldı. Top yine Çek yıldızın önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı vuruş kale direğinin az farkla üzerinde auta çıktı.

78. dk. Trabzonspor sağ kanattan bir tehlikeli atak daha geliştirdi. Yattara ceza sahasında top bekleyen Fatih Tekke'ye topu bıraktı. Tekke'nin yerden vuruşu kale direğinini yanında auta çıktı.

Maçta artık son 10 dakikaya girildi. Trabzon'da henüz gol sesi çıkmadı. Şimdi sağ kanatta Trabzonspor Yattara'ya yapılan faul atışını kullanıyor. Yattara atışı yaptı. Savunmanın uzaklaştırdığı top, sol kanata açıldı. Bu noktada topla buluşan Hasan, Malatya ceza sahasına girdiği anda şutunu çekti. Yerden gelen topu Fevzi yatarak kontrol etti.

81. dk'da bu kez gole yaklaşan taraf Malatyaspor oldu. Sol kanattan Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortaya Malatya forveti iyi yükselemeyince takımını mutlak bir golden etti.

85. dk'da Malatya çok tehlikeli bir atak geliştirdi. Topla ceza sahası önünde buluşan Hakan, çok sert bir vuruş yaptı. Kaleye giden topu kaleci Tolga son anda yumruklayarak kornere çeldi. Malatya, köşe atışından sonuç alamadı.

87. dk'da Trabzonspor golü buldu. Oyuna sonradan giren genç yetenek Ali Güzeldal, harika hareketlerle ceza sahasına girerek çok klas bir vuruşla, gecenin başarılı isimlerinden Fevzi'yi alt etti. Bu golle Trabzonspor, Malatyaspor karşısında 1-0 öne geçti.

Maçta artık uzatma bölümleri oynanıyor. Teknik direktör Halilhodziç, Yattar'yı oyundan aldı. Şimdi 3 dk. uzatma süresi oynanıyor.

Uzatma dakikalarından başka gol olmayınca Trabzonspor, Malatyaspor'u kendi sahasında 1-0'lık skorla geçerek 3 puanı alan taraf oldu.