BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Trabzon tekrara karşı!

Trabzonspor Yönetim Kurulu, TFF'nin Sivas maçını tekrarlamasına tepki gösterdi

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Futbol Federasyonu'nun, Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız sahada ve yeniden yapılması kararının, kabul edilebilir ve tatmin edici bir karar olmadığını savundu.

Yönetim kurulu, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın 12 Ağustos Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı Sivasspor karşılaşmasının, hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilmesi üzerine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı ibretle öğrenmiş olduğunu bildirdi.

Kurulun açıklamasında, ''Yönetim kurulumuz için söz konusu karar kabul edilebilir ve tatmin edici bir karar değildir. Oyunun uzatma dakikaları oynanırken tüm güvenlik tedbirlerinin alınmasına ve bu yönde kendisine garanti verilmesine rağmen ısrarla maçı tatil eden, üstelik aynı müsabakayla ilgili hakkında soruşturma açılmasına karar verilen, federasyon yönetim kurulu üyeleri tarafından hatalı bulunan bir hakemin tavrı üzerine alınan bu karar oyuncularımızın emekleri, alınterleri ve iyiniyetli yaklaşımlarının karşılığı olamaz'' denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: '

'Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak sahada yaşananların karşılığı 5 maç seyircisiz oynama gibi ağır bir cezaya çarptırılmamız üzerine bir de 3 puanımızın verilmemesini, ayrıca Sivasspor maçının tarafsız bir sahada tekrar edilmesini adalet ve hakkaniyet ölçüleri içinde kulübümüze vurulmuş bir darbe olarak görmekteyiz. Ayrıca kulübümüze yapılan bunca haksızlığın yanısıra bir de sayın başkanımız Nuri Albayrak, basın sözcümüz Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyemiz sayın Abdullah Başer'in hangi gerekçelerle disiplin kuruluna sevkedilmiş olduklarını da doğrusu merak ediyoruz. Tüm bu gerçekler ışığında Futbol Federasyonu'nun aldığı bu kararı kınıyor, sorumluları da vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz.''