BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Trabzon bastırınca TRT yayınlamadı

Trabzonspor yönetimi, maçın açık kanaldan yayınlanmasını stada seyirci gelmez gerekçesiyle istemeyince TRT'de bu ricayı kıramamış. İşte hadisenin ayrıntıları...

Abone ol

Atina'da son derece başarısız bir sınav vermekte olan TRT'nin karnesi Süper Lig'de de pek farklı değil.

TRT'nin geçtiğimiz hafta Trabzonspor-Akçaabat karşılaşmasının yerine Sakaryaspor-Denizlispor maçını yayınlamasının arkaplanını Semercioğlu'nun kaleminden öğreniyoruz.

İşte Cengiz Semercioğlu'nun yazısı:

Trabzonspor rica etti, TRT maçı yayınlamadı

TRT’nin geçtiğimiz hafta neden Trabzonspor-Akçaabat maçını değil de, Sakaryaspor-Denizlispor maçını yayınladığı hala merak konusu.

Aynen Hıncal Uluç’un dediği gibi; ‘TRT’nin bu kararıyla ligde en iyi futbol oynayan takımın maçını geçen hafta izleyemedik’.

Meğer bu kararın ardında Trabzonspor yönetiminin ricası yatıyormuş. Trabzonspor yönetimi, maçın açık kanaldan yayınlanmasını stada seyirci gelmez gerekçesiyle istememiş.

‘UEFA’da ve ligde çok iyi gidiyoruz bu konuda bize yardımcı olun’ diyerek TRT’den Akçaabat maçını yayınlamamasını istemiş. TRT de Trabzon’un ricasını kırmayınca, eldeki diğer maçı Sakarya-Denizli’yi canlı yayınladı.

Trabzonspor yönetimi kendi açısından haklı olabilir. Peki TRT’nin yaptığı ne kadar doğru?

Yayın hakkını almak için yıllık 10 milyon dolar verdiğin bir ligde, iyi futbol oynayan, reytingi daha yüksek olacak Trabzonspor yerine Sakarya-Denizli maçı yayınlanır mı?

Bu kapıyı açtıktan sonra yarın başka kulüp yönetimleri de rica ederse TRT onların da maçlarını yayınlamayacak mı? TRT’nin hangi maçları yayınlayacağına kulüp yönetimleri mi yoksa TRT yönetimi mi karar verecek?

Trabzonspor maçı televizyondan olmadığı gibi radyodan da canlı yayınlanmadı. TRT, elindeki tek radyo spikerini aynı gün Gençlerbirliği maçına Ankara’ya gönderdiği için Trabzonspor’a gönderecek spiker bulamamış.

Şaka gibi değil mi?

TRT şu futbol işine gerekli önemi vermeli. Yani bu tür hatalı kararlar, TRT’ye yönelik eleştirileri artırıyor.

Oysa Stadyum her hafta daha iyiye gidiyor, TRT’nin yayınladığı maçların rejisi beş yıldır maç yayınlayan Lig TV’nin rejisinden iyi...

Bir de bu artılara gölge düşürecek şu yanlışlar olmasa...

Yazı: Cengiz Semercioğlu

Kaynak: Hürriyet