BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

Tozlu yollar Hakkari'yi ayağa kaldırdı

Hakkari'de, araçların geçişi sırasında oluşan tozdan rahatsız olduklarını ileri süren vatandaşlar, eylem yaptı.

Abone ol

Yeni Mahalle'de bir araya gelen vatandaşlar, yollarının tozlu ve bozuk olduğu iddiasıyla oturma eylemi yaptı. Yolu trafiğe kapatarak ellerindeki tencere ve tabakları birbirine vuran vatandaşlar, yoldan araç geçişine de izin vermedi.

Çocuklar da "Tozlu yollara hayır", "Hak hukuk adalet bu ne biçim rezalet", "Tozlu yol istemiyoruz" şeklinde slogan atarak ailelerine destek verdi.

Vatandaşlardan Zinnet Sakallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır yolda herhangi bir çalışma yapılmadığını ve yoldaki tozun evlerine dolduğunu öne sürerek, "Tozdan dolayı kapı pencerelerimizi açamıyoruz. Bu yolun yapılması için illa ki eylem mi yapmamız lazım? Yetkililerden sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Vatandaşlarla görüşen Belediye Başkan Vekili Rahmi Hemetoğlu ile inşaat mühendisi Özgür Tekin, vatandaşlara eylem yapmalarının yanlış olduğunu, sorunun çözümü için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Yolun belediyeye ait olmadığını il özel idaresi tarafından yaptırıldığını gerekçe gösteren inşaat mühendisi Tekin, muhatabın valilik olduğunu ifade etti.